Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Direktørens blog

Her finder du kommentarer fra Danske Advokaters direktør, Paul Mollerup.


28-06-2024
Kammeradvokatordningen er et anliggende for hele branchen

Staten skal have mest muligt ud af skattekronerne. Derfor hilser vi den nye arbejdsgruppe, der skal se på kammeradvokatordningen, velkommen. Konkurrenceudsættelse af statens indkøb af juridiske ydelser er sundt. Advokatvirksomheder – store som små - har kompetencerne til at byde ind på forskellige opgaver. Det er ekstremt vigtigt, at den nye arbejdsgruppe er ambitiøs. Der skal helt grundlæggende forandringer til, så skatteborgerne kan være sikre på, at staten bruger sine mange ressourcer optimalt.  Der skal simpelthen gøres op med både vaner og kultur.

 

Arbejdsgruppen bør også have et stærkt fokus på statens samlede engagement ift. advokatydelser og ikke alene på den del, der ligger under kammeradvokataftalen. Det er helt åbenlyst, at der mangler sund konkurrence – herunder på hele konkursområdet, hvor mange dygtige advokatvirksomheder på tværs af størrelse og geografi kan byde ind.

 

For mig er det helt afgørende, at arbejdsgruppen og politikerne tænker advokatbranchen bredt ind i fremtidens udbud af opgaver, for kun ved at spille på alle strenge kan konkurrencen udfolde sig efter noder.

 

Jeg er i hvert fald ikke i tvivl om, at man bredt i branchen har kompetencerne til at løse en lang række opgaver med høj kvalitet og stor faglighed, så staten altid kan få testet, hvad markedet kan levere og til hvilken pris.

 

Sund konkurrence gør alle skarpere, og det kan vi godt som skatteborgere tillade os at stille krav til. Det er faktisk ikke anderledes, end når vi opfordrer politikerne til at have fokus på retssikkerheden. Vi gør det, fordi vi mener det som branche.


Paul Mollerup
Paul Mollerup | Adm. direktør | 33 43 70 10 | pmo@danskeadvokater.dk


Kontakt

Paul er overordnet ansvarlig for den daglige drift af foreningen og bindeled til Danske Advokaters formand og bestyrelse. 

 

Paul har naturligt nok fokus på Danske Advokaters strategi, økonomi og ledelse. Derudover er han som adm. direktør involveret i en lang række af Danske Advokaters projekter og opgaver. 

 

Foreningens politiske interesser, kommunikation og forretningsudvikling fylder meget i Pauls dagligdag. 

Læs mere…

33 43 70 10