Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Kursusbeskrivelse

Facebook LinkedIn Twitter Gem i din kalender 2025-04-18 09:30:00 2025-04-18 16:30:00 Europe/Copenhagen Advokatens erstatnings- og disciplinæransvar (ej tilmeldt) Advokatens erstatnings- og disciplinæransvar, Tilmeld på: https://danskeadvokater.dk/Default.aspx?ID=22318&ProductID=PROD3286&Subject=SubjectB Danske Advokater, Valencia - Vesterbrogade 32, 1620 København V Udskriv

Advokatens erstatnings- og disciplinæransvar

Som advokat er du altid under luppen – klienter og omverdenen har stort fokus på kvaliteten i dine ydelser. Men hvad sker der, når sagen ikke går som planlagt? Hvordan undgår du at havne i en situation, hvor du står til ansvar over for klienten eller risikerer en disciplinærsag?

OBS! Mulighed for online deltagelse.


Udbytte: På kursuset får du den nødvendige indsigt i, hvordan du kan beskytte dig selv og din praksis ved at forstå de forpligtelser og risici, der følger med opdraget. Vi dykker ned i erstatningsansvar og disciplinærsager, så du kan handle proaktivt og sikre, at du lever op til kravene fra både dine klienter og Advokatnævnet.


Kursusbeskrivelse

Kurset hjælper dig med at navigere i de komplekse krav, som både klienter og lovgivning stiller til advokatens arbejde. Du får skærpet din bevidsthed om de krav, der skal opfyldes for at levere en kontraktmæssig ydelser og dermed undgå at pådrage et erstatningsansvar.

 

Du får ikke kun juridisk viden, men også konkrete værktøjer, som du kan bruge i din dagligdag til at minimere risici og styrke dine professionelle relationer. Med en grundig forståelse af advokatansvar og disciplinærklager, kan du forebygge klagesager og beskytte din karriere mod de uforudsete konsekvenser, som fejl eller misforståelser kan medføre.

 

Efter kurset vil du være bedre rustet til at sikre, at dine juridiske ydelser opfylder de kontraktmæssige krav og undgår potentielt dyre og image-skadende ansvarssager.

 

På kurset får du:

  • Viden om, hvordan advokatansvaret adskiller sig fra ledelsesansvar, og hvem der kan kræve erstatning.
  • Klarhed over ansvarsstandarden og de vigtigste faldgruber.
  • Indsigt i, hvordan du afgrænser dit ansvar gennem opdragsbekræftelse og kontraktuelle aftaler.
  • Redskaber til at håndtere ansvarsbegrænsninger og bruge dine forretningsbetingelser strategisk.
  • Forståelse for øvrige erstatningsbetingelser som årsagssammenhæng, tab og forældelse.
  • Eksempler på typiske ansvarstilfælde, du bør være opmærksom på.
  • Vejledning til håndtering af klagesager for Advokatnævnet.
Underviser
Lars Lindencrone Petersen

Lars Lindencrone Petersen

Complianceansvarlig


Lars Lindencrone Petersen er en af vores mest alsidige undervisere. Han underviser især inden for rekonstruktion, forældelse og proces og advokatetik, men også gerne i andre emner. Lars er vores mest benyttede underviser. Han er formand for foreningens fagudvalg for hvidvask og medlem af etikudvalget. Herudover har Lars tidligere stor erfaring fra domstolene. Lars er videnpartner hos Bech-Bruun.

Henvendt til

Advokater, advokatfuldmægtige og andre, herunder medarbejdere i forsikringsselskaber, der beskæftiger sig med professionsansvarssager.

Pris og praktiske oplysninger

Tid og sted

18. apr. 2025 kl. 09:30 - 16:30

 

Pris: kr. 3.750,00

Medlemspris: kr. 3.000,00

Priser er ekskl. moms

 

Danske Advokater, Valencia
Vesterbrogade 32
1620 København V

7 kursuslektioner



Kursus Danske Advokater
Kursus | 33 43 70 00 | kursus@danskeadvokater.dk


Kontakt

Danske Advokater afholder kurser og uddannnelser inden for de fleste privat- og erhvervsretlige emner. Kontakt os, hvis du har spørgsmål vedrørende et kursus.

Læs mere…

33 43 70 00