Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Kursusbeskrivelse

Facebook LinkedIn Twitter Gem i din kalender 2024-06-20 09:00:00 2024-06-21 16:00:00 Europe/Copenhagen Praktisk ansættelsesret (ej tilmeldt) Praktisk ansættelsesret, Tilmeld på: https://danskeadvokater.dk/Default.aspx?ID=22318&ProductId=PROD3123 IDA Conference - Kalvebod Brygge 31, 1560 København V Udskriv

Praktisk ansættelsesret

Alt, hvad du skal vide om funktionærloven og de vigtigste regler for funktionærer.


Udbytte: På kurset får du et solidt overblik over de væsentligste principper og regler i funktionærloven. Du får indblik i de øvrige dele af lovgivningen, der er relevant, når du ansætter funktionærer. Kurset giver dig viden til at navigere sikkert i de mange aspekter af reglerne.  


Kursusbeskrivelse

På kurset styrker du dit daglige arbejde med personalesager med et overblik over funktionærlovens regler og principper. Du får også en gennemgang af lovgivning som ligebehandlingsloven, forskelsbehandlingsloven og dele af ferieloven, som har betydning for funktionærer. Dertil får du rig mulighed for at stille spørgsmål og diskutere de problemstillinger, du støder på i hverdagen.

Du lærer af praktiske eksperter, der deler deres viden og erfaring. Og du møder andre, der arbejder med de samme problemstillinger som dig.

Førstedagen på kurset giver dig indsigt i

 • ansættelsesbevisloven
 • grundprincipperne i funktionærretten
 • opsigelsesregler, suspension og fritstilling
 • bibeskæftigelse
 • tidsbegrænset ansættelse og deltidsansættelse
 • sygefravær
 • ansættelsesklausuler.


På dag 2 fortsætter gennemgangen:

Andendagen giver dig indsigt i

 • variable løndele
 • ansættelsesændringer
 • usaglig afskedigelse
 • misligholdelse
 • ferie ved fratrædelse
 • fratrædelsesgodtgørelse.

 

Der veksles i undervisningen mellem oplæg, eksempler og diskussion. 

Kurset svarer til 14 lektioner i forhold til den obligatoriske efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige. 

Kurset udbydes i samarbejde med Djøfs Kurser og Uddannelse.

Underviser
Pernille Backhausen

Pernille Backhausen

Advokat


Pernille er advokat i Sirius Advokater og arbejder med både individuel ansættelsesret og kollektiv arbejdsret. Hun rådgiver løbende en række virksomheder og fungerer som sparringspartner på det ansættelsesretlige område, fx ved fastlæggelse af personalepolitiske spørgsmål, omstruktureringer og nedskæringer. Pernille har været bisidder for en lang række embedsmænd og en tidligere minister i flere forskellige undersøgelseskommissioner, og hun deltog i ekspertudvalget om undersøgelseskommissioner i 2018. Pernille har gennem mange år været ekstern lektor på Københavns Universitet.

Rami Christian Sørensen

Rami Christian Sørensen

Advokat


Rami er advokat hos Business Danmark og rådgiver om løn- og ansættelsesvilkår, herunder opsigelser og fratrædelsesaftaler og har omfattende undervisningserfaring inden for praktisk ansættelsesret, offentlig personalejura og persondata, ligesom han gennem en årrække har været ekstern lektor i arbejdsret på Aarhus Universitet. Han har tidligere været advokat hos Bech-Bruun og gennem 19 år advokat og juridisk chef i Djøf. Rami er certificeret voldgiftsdommer og fungerer som sådan i private voldgiftssager på det ansættelsesretlige område. Han har ført adskillige retssager ved landsretterne, sø- og handelsretten og Højesteret.

Henvendt til

Jurister, fuldmægtige og ansatte i HR.

Pris og praktiske oplysninger

Tid og sted

20. jun. 2024 kl. 09:00 - 16:00

21. jun. 2024 kl. 09:00 - 16:00

 

Pris: kr. 12.400,00

Medlemspris: kr. 10.400,00

Priser er ekskl. moms

 

IDA Conference
Kalvebod Brygge 31
1560 København V

14 kursuslektionerKursus Danske Advokater
Kursus | 33 43 70 00 | kursus@danskeadvokater.dk


Kontakt

Danske Advokater afholder kurser og uddannnelser inden for de fleste privat- og erhvervsretlige emner. Kontakt os, hvis du har spørgsmål vedrørende et kursus.

Læs mere…

33 43 70 00