Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Kursusbeskrivelse

Facebook LinkedIn Twitter Gem i din kalender 2024-06-17 09:00:00 2024-06-18 16:00:00 Europe/Copenhagen Almenboligloven - aktører, opførelse og drift (ej tilmeldt) Almenboligloven - aktører, opførelse og drift, Tilmeld på: https://danskeadvokater.dk/Default.aspx?ID=22318&ProductId=PROD3127 Djøf Møde & Event - Nørre Voldgade 106, 5., 1358 København K Udskriv

Almenboligloven - aktører, opførelse og drift

Få overblik over den almene boligsektor og de væsentligste problemstillinger, det komplekse regelgrundlag kan give i arbejdet med opførelse og drift af almene boliger.

 


Udbytte: Over to kursusdage får du en bred viden om den almene boligsektor, det særlige lovgrundlag, beboerdemokratiets rolle og involvering. Derudover får du en bred viden om reglerne og processerne i forbindelse med nybyggeri af almene boliger, og du får indblik i de væsentligste forhold i den efterfølgende driftsfase, bl.a. de særlige udlejningsregler. Vi sætter også fokus på opførelse og drift af almene boliger sammen med andre boligformer.


Kursusbeskrivelse

På kurset får du:

  • det fulde overblik over regelgrundlaget og rammerne for den almene boligsektor 
  • indsigt i, hvem der bestemmer hvad i en boligorganisation og i en administrationsorganisation
  • indsigt i processen og reglerne for opførelse af nye almene boliger
  • indføring i de væsentligste forhold omkring drift af almene boliger
  • viden om opførelse af almene boliger sammen med private lejeboliger, andelsboliger eller ejerlejligheder 
  • forståelse for de særlige regler, der gælder for udlejning af almene boliger.
     

Dag 1 giver dig en grundig introduktion til regler og strukturer i en boligorganisation og aktørerne i den almene boligsektor og deres kompetencer. Vi gennemgår også byggeprocessen fra beslutningen om etablering til ibrugtagning af boliger.
 

På dag 2 får du en indføring i processerne omkring drift af almene boliger, og vi ser på de særlige regler om udlejning af almene boliger.
Kurset holdes i samarbejde med Djøfs Kurser og Uddannelser.

Underviser
Elmir Tartic

Elmir Tartic

Chefkonsulent


Elmir er chefkonsulent hos indenrigs- og boligministeriet og en af landets førende eksperter på almenboligområdet. Han er forfatter og medforfatter til en række love og administrative forskrifter på almenboligområdet. Han har erfaring fra flere ministerielle departementer, domstolene og advokatbranchen. Han har også undervist på diverse kurser og ikke mindst på Københavns Universitet, hvor Elmir i et årti har fået manuduktør i Folkeret og Menneskeret.

Henrik Wiese Ravn Meden

Henrik Wiese Ravn Meden

Partner, advokat


Henrik Meden er partner i Poul Schmith/Kammeradvokaten og beskæftiger sig primært med rådgivning inden for og om det almene boligbyggeri / støttet boligbyggeri, herunder særligt grundkøb, projektudvikling og blandet byggeri. Henrik har stor erfaring med håndtering af de juridiske udfordringer, som almene boligorganisationer og almene administrationsorganisationer støder på, herunder bl.a. i relation til den almene lejeret og beboerdemokratiet. Derudover yder Henrik rådgivning om erhvervs- og boliglejeretten, herunder i relation til ejendomstransaktioner.

Henvendt til

Du er jurist, konsulent eller sagsbehandler i en kommunal forvaltning, off. myndighed eller almen boligorganisation, finansiel rådgiver, revisor eller advokat, eller du er arkitekt, byudvikler eller bygherrerådgiver.

Pris og praktiske oplysninger

Tid og sted

17. jun. 2024 kl. 09:00 - 16:00

18. jun. 2024 kl. 09:00 - 16:00

 

Pris: kr. 12.400,00

Medlemspris: kr. 10.400,00

Priser er ekskl. moms

 

Djøf Møde & Event
Nørre Voldgade 106, 5.
1358 København K

14 kursuslektionerKursus Danske Advokater
Kursus | 33 43 70 00 | kursus@danskeadvokater.dk


Kontakt

Danske Advokater afholder kurser og uddannnelser inden for de fleste privat- og erhvervsretlige emner. Kontakt os, hvis du har spørgsmål vedrørende et kursus.

Læs mere…

33 43 70 00