Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Kursusbeskrivelse

Facebook LinkedIn Twitter Gem i din kalender 2024-10-29 09:00:00 2024-10-29 16:00:00 Europe/Copenhagen ESG - bæredygtig compliance og rapportering (ej tilmeldt) ESG - bæredygtig compliance og rapportering, Tilmeld på: https://danskeadvokater.dk/Default.aspx?ID=22318&ProductId=PROD3160 IDA Conference - Kalvebod Brygge 31, 1560 København K Udskriv

ESG - bæredygtig compliance og rapportering

Få overblikket over krav og muligheder i ESG-lovgivningen. Du lærer at håndtere kravene som en del af compliance og som et naturligt, værdiskabende element for virksomheden.


Udbytte: Få indblik i de centrale juridiske områder inden for ESG. Afsættet er de complianceforpligtelser, der allerede nu følger af taksonomiforordningen, disclosureforordningen samt rapporteringskravene om samfundsansvar i årsregnskabsloven § 99 a.


Kursusbeskrivelse

På kurset får du:

 • indsigt i og overblik over nuværende og kommende ESG-lovgivning
 • viden og værktøjer til at etablere et ESG-compliancesystem til blandt andet bæredygtighedsrapportering
 • praktiske eksempler på, hvordan du operationaliserer og håndterer målbar bæredygtighed på en lang række compliance-områder
 • mulighed for at diskutere egne problemstillinger eller cases med ligesindede og eksperter.


På kursusdagen får du en grundig indføring i de nye og kommende regler på ESG-området, fx de overordnede internationale aftaler som Parisaftalen og klimaloven, taksonomiforordningen, disclosureforordningen, de kommende regler om rapportering (CSRD) og virksomheders due diligence og corporate governance.

Med udgangspunkt i compliance og rapportering samt integration i værdiskabelsen kommer du igennem en række complianceområder, som alle bliver berørt af kravene til bæredygtighedsrapportering.

Du får indblik i:

 • governance og organisering af roller og ansvar
 • ESG-risiko og impactafdækning
 • sociale forhold som menneskerettigheder og diversitet
 • dataindsamling og rapporteringsforpligtelser
 • bæredygtig finansiering og grønne obligationer
 • markedsføring – undgå greenwashing
 • samarbejdspartnernes, underleverandørers og virksomheders due diligence
 • transaktioner – ESG-impact på køb og salg af virksomheder
 • ESG-strategi og -integration i forretningsmodellen.


Kurset afholdes i samarbejde med Djøf Kurser og Uddannelser.

Underviser
Flemming Stig Pristed

Flemming Stig Pristed

Partner, advokat


Flemming er partner hos Poul Schmith/Kammeradvokaten og rådgiver om ESG og bæredygtighedsområdet og om den finansielle lovgivning. Han har mange års erfaring som virksomhedsjurist og General Counsel hos KMD og Danske Bank. Flemming er desuden en erfaren underviser, f.eks. i fagene Finansret og Bæredygtighedsret på Københavns Universitet, Juridisk Fakultet, ligesom han er medforfatter til bogen Bæredygtighedsret på Djøf Forlag.

Jakob Blindum

Jakob Blindum

Director


Jakob er director i The Footprint Firm og specialiseret inden for bæredygtighed i kapitalfonde og kapitalfondsejede selskaber. Han har en bred erfaring med bæredygtighed ud fra et værdiskabelsesperspektiv bl.a. bæredygtighedsstrategi, operationalisering af grøn EU-lovgivning og bæredygtighed i transaktioner – på både køber- og sælgersiden. Jakob har 10 års erfaring med ledelsesrådgivning, og han er desuden specialiseret indenfor fødevareindustrien og FMCG-produkter generelt.

Maiken Toftgaard

Maiken Toftgaard

Partner, Advokat


Maiken er certificeret IT-advokat hos Poul Schmith/Kammeradvokaten og beskæftiger sig med krydsfelterne mellem forbruger- og markedsføringsret, cookies, IP og persondata. Hun har bred erfaring med reguleringen af digitale platforme og brug af data fra sin tidligere ansættelse som in-house jurist i en mediekoncern som ekstern advokat. Maiken er desuden en erfaren underviser, der jævnligt holder oplæg inden for de områder, hun beskæftiger sig med.

Henvendt til

Du er fx jurist, advokat, complianceansvarlig eller chief sustainability officer i en privat virksomhed eller en organisation, og du arbejder som finansiel eller juridisk rådgiver.

Pris og praktiske oplysninger

Tid og sted

29. okt. 2024 kl. 09:00 - 16:00

 

Pris: kr. 6.750,00

Medlemspris: kr. 5.750,00

Priser er ekskl. moms

 

IDA Conference
Kalvebod Brygge 31
1560 København K

7 kursuslektionerKursus Danske Advokater
Kursus | 33 43 70 00 | kursus@danskeadvokater.dk


Kontakt

Danske Advokater afholder kurser og uddannnelser inden for de fleste privat- og erhvervsretlige emner. Kontakt os, hvis du har spørgsmål vedrørende et kursus.

Læs mere…

33 43 70 00