Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Kursusbeskrivelse

Facebook LinkedIn Twitter Gem i din kalender 2024-11-21 09:00:00 2024-11-21 16:00:00 Europe/Copenhagen Barselsloven (ej tilmeldt) Barselsloven, Tilmeld på: https://danskeadvokater.dk/Default.aspx?ID=22318&ProductId=PROD3204 Djøf Møde & Event - Nørre Voldgade 106, 5., 1358 København K Udskriv

Barselsloven

Få et overblik over barselsloven og de mange nye regler om fx øremærket barsel, fordeling af barsel og retsstillingen for soloforældre og regnbuefamilier.


Udbytte: På kurset får du et aktuelt og relevant overblik over alle  barselsregler, redskaber, som vil styrke dit arbejde med sager om barselsorlov og de ansættelsesretlige rettigheder og indsigt i de problemstillinger omkring barsel, du kan møde i praksis. 


Kursusbeskrivelse

Med fokus på barselsloven fra 2022 giver kurset dig indsigt i de emner, som giver anledning til flest spørgsmål og problemstillinger på barselsområdet.

Barselsreglerne er omfattende og indeholder bl.a. komplicerede fordelinger af barselsorlov mellem forældrene, øremærket barsel og udvidet rettigheder for soloforældre og LGBT+-familier.

På kurset får du en gennemgang af barselslovens regler med særligt fokus på barselsreglerne fra barselsreformen. Du får også i et vist omfang indblik i de overenskomstmæssige konsekvenser af barselsreformen.

På dagen kommer du igennem:

 • overgangsregler for overgangen fra den tidligere orlovsmodel til den nye orlovsmodel
 • fraværsregler før og efter fødsel for begge forældre
 • varslingsregler
 • graviditetsbestemt sygefravær
 • afbrydelse af orlov
 • anmeldelse og dagpengerefusion
 • lønrettigheder i lovgivning og overenskomster
 • tilrettelæggelse af ferie i orlovsplanen
 • barnets hospitalsindlæggelse
 • barselsregler ved adoption
 • nye regler om udvidet orlov til tvillingeforældre (1. maj 2024)


Kurset holdes i samarbejde med Djøfs Kurser og Uddannelser. 

Underviser
Rami Christian Sørensen

Rami Christian Sørensen

Advokat


Rami er advokat hos Business Danmark og rådgiver om løn- og ansættelsesvilkår, herunder opsigelser og fratrædelsesaftaler og har omfattende undervisningserfaring inden for praktisk ansættelsesret, offentlig personalejura og persondata, ligesom han gennem en årrække har været ekstern lektor i arbejdsret på Aarhus Universitet. Han har tidligere været advokat hos Bech-Bruun og gennem 19 år advokat og juridisk chef i Djøf. Rami er certificeret voldgiftsdommer og fungerer som sådan i private voldgiftssager på det ansættelsesretlige område. Han har ført adskillige retssager ved landsretterne, sø- og handelsretten og Højesteret.

Henvendt til

Du har brug for at kende barselsloven og barselsreglerne, fordi du arbejder med personalejura som sagsbehandler eller som personalerådgiver i den private eller offentlige sektor. Du er fx ansat i en HR-funktion, i en organisation eller på et advokatkontor

Pris og praktiske oplysninger

Tid og sted

21. nov. 2024 kl. 09:00 - 16:00

 

Pris: kr. 6.200,00

Medlemspris: kr. 5.200,00

Priser er ekskl. moms

 

Djøf Møde & Event
Nørre Voldgade 106, 5.
1358 København K

7 kursuslektionerKursus Danske Advokater
Kursus | 33 43 70 00 | kursus@danskeadvokater.dk


Kontakt

Danske Advokater afholder kurser og uddannnelser inden for de fleste privat- og erhvervsretlige emner. Kontakt os, hvis du har spørgsmål vedrørende et kursus.

Læs mere…

33 43 70 00