Om uddannelsen Over 700 advokater, jurister m.fl. har nu gennemført mediationsuddannelsen siden starten i 2002. De har dermed fået indblik i mediation som en alternativ og avanceret konfliktløsningsmetode. |
Mediatoruddannelsen er godkendt af Advokatsamfundet, Voldgiftsinstituttet, Voldgiftsnævnet og Domstolsstyrelsen
Uddannelsen lever op til uddannelseskravene i Mediationsinstituttet og Danske Mediatoradvokater
Hør tidligere kursist, produktionsdirektør Lasse Lindkvist Hansen fortælle, hvorfor han anbefaler vores mediatoruddannelse.
To afholdelser om året - i Fredericia og København
Du kan læse mere og tilmelde dig uddannelsen i Fredericia i foråret 2025 her
Du kan læse mere og tilmelde dig uddannelsen i København i efteråret 2025 her
Uddannelsens struktur & undervisningens indhold
Modul 1 introducerer deltagerne til de grundlæggende metoder i mediation og retsmægling.
Modul 2 tager deltagerne igennem et intensivt træningsforløb, hvor der prøves kræfter med de lærte tekniker og teorier.
Modul 3 afrunder uddannelsen ved at have fokus på deltagernes egen indfaldsvinkel på uddannelsen, hvilket giver brugbare og praktiske redskaber til at tage med sig hjem.
Giv din Mediatoruddannelse et boost med et af vores gratis specialmoduler
Efter endt uddannelse kan du fremover vælge at specialisere dig yderligere på et af de fire specialmoduler, som er målrettet dig, der arbejder med:
Specialmodulerne er af én dags varighed, og når du har gennemført Mediatoruddannelsen i 2024, vil du få mulighed for at deltage på et af specialmodulerne uden beregning. Tilbuddet om deltagelse på et specialmodul gælder alle deltagere, der gennemfører Mediatoruddannelsen. Tidligere deltagere kan deltage på et af specialmodulerne til en reduceret pris.
Lærebøger og kursusmateriale
Deltagerne forventes at anskaffe følgende bøger, som basis for undervisningen på samtlige moduler:
- Vindeløv, Vibeke (2020): Konfliktmægling - en refleksiv model, Djøfs Forlag.
- Deleuran, Pia (2011): Mediation som mulighed: Partsadvokatens Rolle, Djøfs Forlag.
Derudover er følgende litteratur anbefalet som supplerende læsning under uddannelsesforløbet:
- Vindeløv, Vibeke m.fl. (2016): International Konfliktløsning, Samfundslitteratur.
- Mnookins, Robert (2010): Bargaining with the Devil: When to Negotiate, When to Fight, New York, NY: Simon & Schuster.
Der uddeles materialekompendier ved starten af forløbet. Da uddannelsen gennemføres over flere måneder, er der god tid til, at det indlærte stof kan relateres til det daglige arbejde. Der gennemføres ikke eksamen. Imidlertid er der deltagelseskrav, for at diplomet kan opnås ved afslutning af uddannelsen.
Efter endt uddannelse er der mulighed for at søge optagelse i foreningen Danske Mediatoradvokater på www.mediatoradvokater.dk, og for advokater er det muligt efterfølgende at blive udpegningsberettiget mediatoradvokat ved Mediationsinstituttet.
Pris
Medlemspris | 42.000 kr. ekskl. moms |
Standardpris | 49.995 kr. ekskl. moms |
Det praktiske
Læs mere på tilmeldingssiden for den enkelte uddannelse.
Kursuslektioner: 58
Undervisere:
Finn Lænkholm er formand for Danske Mediatoradvokater og retsmægler ved domstolene; ejer af Lænkholm Mediation og advokat (H) i IDA; tilknyttet Mediationsinstituttet og Voldgiftsnævnet som mediator og mægler. Finn Lænkholm har gennemført over 300 sager som mediator og har stor erfaring som oplægsholder og underviser i mediation, forhandling og konfliktløsning.
Mogens Yde Knudsen er selv uddannet på Danske Advokaters mediatoruddannelse, da den blev udbudt første gang i 2002. Lige siden har han undervist i mediation på denne uddannelse og i diverse andre sammenhænge, herunder løbende som gæsteunderviser på Aarhus Universitet.
Baria Ahmed er en britisk mediator og voldgiftsdommer med fokus på internationale projekter. Hun har været medlem af Lead Training Faculty ved Centre for Effective Dispute Resolution (CEDR) siden 2008 og har samarbejdet med blandt andre Verdensbanken, IFC, UNDP, Inter-American Development Bank og EU.
Nyheder
KURSER
Kontakt
Danske Advokater afholder kurser og uddannnelser inden for de fleste privat- og erhvervsretlige emner. Kontakt os, hvis du har spørgsmål vedrørende et kursus.
Læs mere…33 43 70 00