Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.


20-01-2021
ADVARSEL: FUPMAILS i omløb hos flere advokatvirksomheder

Hos Danske Advokater oplever vi i disse dage, at flere af vores medlemsvirksomheder er blevet udsat for fupmails, hvor de har klikket på et link for at få adgang til en fil i en falsk mail som vist nedenfor.
 

 

KLIK IKKE PÅ LINKET - såfremt I kommunikerer med andre om deling af filer via Microsoft, så kontakt dem og tjek, om det er korrekt, at de deler en fil med jer, før I klikker på linket.

 

Ved login får man givet hackere login-oplysninger til ens Microsoft-konto, hvorefter de tilgår virksomhedens mailserver og sender endnu flere fupmails ud til alle mailadresser, de kan finde.

 

Vi ved ikke på nuværende tidspunkt, om hackerne tilgår og misbruger de oplysninger, de kan tilgå, men det er vores vurdering, at det mest er et angreb, der giver mulighed for at sprede en falsk mail til endnu flere. Er man ramt, skal man lave en indberetning til Datatilsynet, og det er også nødvendigt at orientere alle mailmodtagere, som måtte have personoplysninger liggende i jeres mailsystem.

 

Har du spørgsmål om fupmails og andre IT-sikkerhedsmæssigt relaterede spørgsmål, er du velkommen til at kontakte vores digitaliseringschef Steen Hermansen på mail she@danskeadvokater.dk eller tlf. 33 43 70 21.

 

Se også Rådet for Digital Sikkerhed - Sådan undgår du phishing

 


Steen Hermansen
Steen Hermansen | Digitaliseringschef | 33 43 70 21 | she@danskeadvokater.dk


Kontakt

Steen rådgiver medlemsvirksomheder i køb af it, har kendskab til leverandørerne af it-systemer og er i tæt dialog med domstolene ved udrulning af nye digitaliseringsprojekter.


Han er vores spidskompetence vedrørende it-relaterede emner som den digitale retsproces, digital tinglysning, sikker mail med retterne, ejendomsdatarapporter, cloud computing m.m.


Steen afholder løbende undervisning inden for it-relaterede emner.

Læs mere…

33 43 70 21