Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.


03-02-2022
Bliv opdateret på domstolenes straffe- og skifteprogram

Vi holder medlemsmøder i marts i Aalborg, Aarhus, Kolding, Odense, Næstved og København, og et af emnerne er straffe- og skifteprogrammet hos domstolene.

 

Domstolsstyrelsen har igangsat et større digitaliseringsprojekt, der går under navnet ”Straffe- og skifteprogrammet”. En række advokater repræsenteret ved forskellige fagområder fra både Advokatsamfundet og Danske Advokater samt vores digitaliseringschef Steen Hermansen deltager i en følgegruppe på projektet hos Domstolsstyrelsen.

 

Det første, der lanceres, er en ”Skifteportal” til både internt brug hos retterne og de eksterne brugere som os i advokatbranchen. Det forventes, at ”Skifteportalen” går i pilotdrift ved de første retter til maj i år. Ifølge tidsplanen kommer der flere retter til i en pilotfase 2 til september, og til november kommer de resterende retter med.

 

Danske Advokater holder medlemsmøder i marts i hele landet. Et af indlæggene orienterer om domstolenes straffe- og skifteprogram, der præsenteres af digitaliseringschef Steen Hermansen. Her forventer vi at kunne præsentere skitser af løsningen og fortælle om indholdet på ”Skifteportalen”. Desuden præsenterer vi Domstolsstyrelsens forventede tidsplan for de andre delelementer i straffe- og skifteprogrammet, så I ved, hvornår der kommer forandringer på de områder i de kommende år.

 

Medlemsmøderne er gratis og er for både advokater og ansatte i advokatvirksomheder, der er medlemmer af Danske Advokater, eller personer, der har en servicepakke. De første hundrede har tilmeldt sig på tværs af landet, og vi opfordrer derfor til, at I tilmelder jer hurtigst muligt, så vi kan sikre, der er pladser nok.

 

På medlemsmøderne kan du høre om hvidvaskkontrol på klienter, som du kan læse mere om her, ny ”Skifteportal”, Ny Digital Post, MitID Erhverv og ansvarsforsikringer.

 

Du kan se det fulde program og tilmelde dig vores medlemsmøder her.


Steen Hermansen
Steen Hermansen | Digitaliseringschef | 33 43 70 21 | she@danskeadvokater.dk


Kontakt

Steen rådgiver medlemsvirksomheder i køb af it, har kendskab til leverandørerne af it-systemer og er i tæt dialog med domstolene ved udrulning af nye digitaliseringsprojekter.


Han er vores spidskompetence vedrørende it-relaterede emner som den digitale retsproces, digital tinglysning, sikker mail med retterne, ejendomsdatarapporter, cloud computing m.m.


Steen afholder løbende undervisning inden for it-relaterede emner.

Læs mere…

33 43 70 21