Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.


10-02-2022
Bliv opdateret på ny Digital Post og MitID Erhverv

Danske Advokater holder medlemsmøder i marts i hele landet. Et af indlæggene, der præsenteres af vores digitaliseringschef Steen Hermansen, orienterer om ny Digital Post fra det offentlige og MitID Erhverv, som erstatter NemID medarbejdersignaturen.

 

Digital Post
Digital Post fra det offentlige overgår til en ny løsning den 21. marts. Ud over at løsningen tages i brug på borger.dk og Virk.dk, kommer der også en række ændringer i den bagvedliggende opsætning. Fx ændres den måde, Digital Post kan hentes til eget mailsystem. Derudover skal administration af brugerrettigheder for både interne og eksterne samt ansøgning om adgang som bobestyrer, kurator eller lignende håndteres på den dertil knyttede ”Rettighedsportal” for Digital Post.

 

Specialwebinar med Digitaliseringsstyrelsen
Du får overblik over Digital Post på vores medlemsmøder, men vil du gerne have mere indsigt i administration af brugerrettigheder, har vi hos Danske Advokater sammen med Digitaliseringsstyrelsen planlagt et specialwebinar Hvordan fungerer det nye Digital Post for bobestyrer og kuratorer? den 2. marts. Det er gratis, og du tilmelder dig direkte hos Digitaliseringsstyrelsen her.

 

MitID Erhverv
Som private får vi alle i denne tid skiftet vores NemID til MitID.

 

Til sommer begynder Digitaliseringsstyrelsen at rulle de første MitID Erhverv ud til de første virksomheder, der skal udfase deres NemID medarbejdersignaturer. Det nye MitID giver mulighed for, at man kan benytte sit private MitID som identifikationsmiddel i virksomheden i erhvervssammenhæng, men man kan også vælge et dedikeret MitID. På vores medlemsmøder får du overblik over de mange muligheder og udfordringer med overgangen til MitID Erhverv, så virksomheden får valgt det rigtige setup med MitID som identifikationsmiddel fremover.

 

Har du ikke tilmeldt dig endnu?
Medlemsmøderne i Aalborg, Aarhus, Kolding, Odense, Næstved og København er gratis og er for både advokater og ansatte i advokatvirksomheder, der er medlemmer af Danske Advokater, eller personer, der har en servicepakke. Mange har allerede tilmeldt sig, og vi opfordrer derfor til, at I tilmelder jer hurtigst muligt, så vi kan sikre, at der er pladser nok.

 

På medlemsmøderne kan du høre om hvidvaskkontrol på klienter, ny ”skifteportal”, Ny Digital Post og MitID Erhverv samt ansvarsforsikringer.

 

Du kan se det fulde program og tilmelde dig vores medlemsmøder her.


Steen Hermansen
Steen Hermansen | Digitaliseringschef | 33 43 70 21 | she@danskeadvokater.dk


Kontakt

Steen rådgiver medlemsvirksomheder i køb af it, har kendskab til leverandørerne af it-systemer og er i tæt dialog med domstolene ved udrulning af nye digitaliseringsprojekter.


Han er vores spidskompetence vedrørende it-relaterede emner som den digitale retsproces, digital tinglysning, sikker mail med retterne, ejendomsdatarapporter, cloud computing m.m.


Steen afholder løbende undervisning inden for it-relaterede emner.

Læs mere…

33 43 70 21