Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.


28-03-2022
Ny Digital Post volder problemer hos mange advokatvirksomheder

Få indsigt i kendte fejl og mulige workarounds, webinar med Digitaliseringsstyrelsen den 31. marts og webinar om afhentningssystem fra Vipre den 1. april.

 

Er I en af de advokatvirksomheder, som har adgang til mange andre personers og/eller virksomheders digitale post som administrator, bobestyrer, kurator eller lignende, har I nok haft problemer med manglende adgang til både jeres Digitale Post på Virk og e-Boks siden lancering af ny Digital Post mandag den 21. marts.

 

Problemerne opstod, da der manglede visning af indhold efter login eller loginforsøg på Virk og e-Boks. Det skyldes, at den nye offentlige digital post-løsning ikke indlæser alt det, man som bruger har adgang til.

 

Der arbejdes på at få løst de forskellige problemer. Danske Advokater holder jer ajour, og vi er løbende i dialog med Digitaliseringsstyrelsen om de problemer, som vi ved, at mange advokatvirksomheder oplever med ny Digital Post. Digitaliseringsstyrelsen sender os løbende en oversigt over aktuelle supportsager og kendte fejl.

Se mere på vores Digital Post-side

 

Digitaliseringsstyrelsen oplyser den 25. marts:

Adgang til virksomhedens egen Digital Post

Medarbejderen, der skal tilgå postkassen på enten Virk eller e-Boks, må ikke have eksterne adgange tildelt. Der er lige nu en fejl, som betyder, at det ikke er muligt at logge på Virk eller e-Boks, hvis man får tildelt for mange eksterne adgange. Hvis du har behov for at tilgå post som bobestyrer, kurator eller lignende, er det også muligt. Det er blot vigtigt ikke at få tildelt flere end 10 eksterne adgange.

 

Adviseringer kan opsættes, så du modtager besked, når I modtager Digital Post fra det offentlige i de postkasser, I har adgang til. Det gøres på enten e-Boks, Virk eller Mit.dk. Der kan også opsættes advisering i postkasser, som du har fået adgang til som bobestyrer, kurator eller andet. Det kan være en løsning, som afhjælper den aktuelle udfordring med, at der kun kan gives adgang til et begrænset antal eksterne postkasser.

 

Det er selvfølgelig slet ikke tilfredsstillende, at man kun kan få tildelt adgang til maksimalt 10 eksterne adgange. Vi håber, at det snart er muligt, at I kan tildele alle de rettigheder, I har brug for.

 

Manglende adgang til Digital Post?
Vær opmærksom på, at du kan risikere at overse en frist, hvis du i disse dage ikke kan tilgå Digital Post fra det offentlige. Følg derfor med direkte på f.eks. Minretssag.dk, om der er nyt, så du ikke risikerer at overse noget vigtigt og kontakt eventuelt den pågældende myndighed, hvis du har problemer med at tilgå Digital Post.

 

Webinar om Digital Post med Digitaliseringsstyrelsen
Deltag i Digitaliseringsstyrelsen webinar torsdag d. 31. marts kl. 15.00, hvis du har spørgsmål til brug af det nye Digital Post fra offentlige myndigheder. Måske vil du gerne vil have svar på, hvordan I giver jeres medarbejdere eller samarbejdspartnere ret til at læse jeres Digital Post fra offentlige myndigheder.  Eller måske I har andre udfordringer, som du gerne vil have tip til at kunne håndtere.

 

Du behøver ikke tilmelde dig på forhånd, men det tager et par minutter at blive klar. Når du klikker på nedenstående link, skal du registrere dit navn og din mailadresse i et pop-up vindue. Du modtager med det samme en mail med et nyt link, hvorfra du kan deltage.

Tilmeld dig her

 

Webinar med Vipre
Er du interesseret i at få Digital Post i jeres eget mailsystem, skal du nu benytte et ”afhentningssystem” til erstatning af den tidligere løsning ved brug af NemID virksomhedscertifikat, hvor vi sammen med vores samarbejdspartner Vipre tilbyder et webinar, der giver dig indsigt i deres løsning fredag den 1. april kl. 11.

Du kan læse mere og tilmelde dig webinaret her

 

Brug for hjælp?
Hvis du har brug for hjælp eller spørgsmål til det nye Digital Post, kan du kontakte supporten hos Digitaliseringsstyrelsen på telefon 33 98 00 30. Telefontid er mandag til fredag kl. 08:00-20:00 og i weekender og helligdage kl. 10:00-16:00.

Har du spørgsmål om ny Digital Post, er du velkommen til at kontakte Steen Hermansen på mail she@danskeadvokater.dk eller telefon 33 43 70 21.

 


Steen Hermansen
Steen Hermansen | Digitaliseringschef | 33 43 70 21 | she@danskeadvokater.dk


Kontakt

Steen rådgiver medlemsvirksomheder i køb af it, har kendskab til leverandørerne af it-systemer og er i tæt dialog med domstolene ved udrulning af nye digitaliseringsprojekter.


Han er vores spidskompetence vedrørende it-relaterede emner som den digitale retsproces, digital tinglysning, sikker mail med retterne, ejendomsdatarapporter, cloud computing m.m.


Steen afholder løbende undervisning inden for it-relaterede emner.

Læs mere…

33 43 70 21