Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.


25-04-2022
Principiel sag: Vi vil biintervenere

Danske Advokater har netop sendt en ansøgning afsted til Procesbevillingsnævnet med ønsket om en 3. instansbevilling, så foreningen kan biintervenere i en principiel sag, der har stor betydning for de mange medlemmer, der arbejder med familieret.

 

Sagen handler kort om fastsættelse af kørselsgodtgørelse i anbringelsessager. Der er enighed om, at advokaten er berettiget til godtgørelse for kørslen til og fra Ankestyrelsen. Spørgsmålet er, om advokaten har krav på, at kørselsgodtgørelsen fastsættes i overensstemmelse med domstolenes praksis, hvorefter beskikkede advokater tilkendes kørselsgodtgørelse i henhold til statens høje takst, eller om kommunerne kan vælge at benytte statens lave kilometertakst. Civitas Advokater bistår Danske Advokater med sagen.

 

”Vi undrer os over, at der er en forskellig godtgørelse for de samme kørte kilometer afhængig af, hvilken instans en familieretssag verserer i. Det er et område, der har meget stor betydning for de medlemmer, der beskæftiger sig med familieretlige sager. Derfor forsøger vi som brancheforening at hjælpe med at få området afklaret. Vi håber derfor, at Procesbevillingsnævnet imødekommer vores ansøgning”, siger vicedirektør i Danske Advokater Benedikte Havskov Hansen.


Benedikte Havskov Hansen
Benedikte Havskov Hansen | Vicedirektør | 33 43 70 12 | bhh@danskeadvokater.dk


Kontakt

Benedikte er Danske Advokaters vicedirektør for afdelingen Policy & viden.

Læs mere…

33 43 70 12