Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.


02-04-2020
Nu åbner Erhvervsstyrelsen for ansøgninger til kompensationsordningen for selvstændige og små virksomheder

Erhvervsstyrelsen har nu åbnet op for ordningen for at ansøge om kompensation for tabt omsætning. Dermed er der også lukket op for oplysningerne om, hvordan omsætningen for den enkelte skal beregnes.

 

Kompensation kan søges af:

  • Selvstændige og små virksomheder med under 10 ansatte, der oplever et dyk i omsætningen på mere end 30 pct. som følge af corona-virus
  • Med ordningen går staten ind og dækker 75 % af den tabte omsætning, dog maksimalt 23.000 kr. pr. måned pr. selvstændig
  • Virksomheden skal have en gennemsnitlig månedlig omsætning på 10.000 kr.
  • Virksomheden må ikke være finansieret med 50 % eller derover af offentlige tilskud
  • Virksomheder, der søger kompensation for en omsætning, der foregår i Danmark


Ordningen gælder fra og med 9. marts til og med 8. juni 2020, svarende til tre måneder. Nystartede selvstændige skal have omsætning eller B-indkomst på mindst 10.000 kr. månedligt i gennemsnit fra stiftelsestidspunktet og frem til og med den 9. marts 2020, dog minimum en hel måned op til den 9. marts. Det er et krav, at den selvstændige ikke må have en personlig indkomst på over 800.000 kr. i 2020.

 

For at der kan beregnes den forventede kompensation, skal der angives virksomhedens omsætning for en periode på 3 måneder, der viser den normale omsætning og dermed kan anvendes som sammenligningsgrundlag for det forventede omsætningstab. Ved ansøgningen skal den enkelte derfor oplyse og dokumentere sin momspligtige og ikke-momspligtige årsomsætning for 2019, sin omsætning i en reference periode og den forventede omsætning i kompensationsperiode 9. marts til og med 8. juni 2020.

 

Referenceperioden

  • Hvis virksomheden har eksisteret mindst 1 år, er referenceperioden 1. april 2019 til og med 30. juni 2019
  • Hvis virksomheden har eksisteret under 1 år, er referenceperioden 1. december 2019 til og med 29. februar 2020
  • Hvis virksomheden er startet efter 1. december 2019, er referenceperioden  fra startdatoen og frem til den 9. marts 2020
  • Hvis der er særlige omstændigheder – f.eks. ved barsel eller alvorlig sygdom, kan virksomheden selv vælge en periode på 3 måneder.


Se kravene til dokumentation på virksomhedsguiden.dk, hvor der ansøges. Der kan på nuværende ikke gives en tidshorisont for sagsbehandlingstiden.

 


Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

33 43 70 19