Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.


14-12-2020
Forsikringssager: Nyt nævn skal give danskerne en uvildig vurdering

Erhvervsministeriet, Forbrugerrådet Tænk og Forsikring & Pension har i fællesskab etableret Nævnet for Speciallægevalg, som skal ind over de forsikringssager, hvor parterne er uenige. Læs Danske Advokaters holdning her:

 

Valget af speciallæge er en væsentlig beslutning i forsikringssager, og tidligere har der været eksempler på sager, hvor forsikringsselskaber og skadelidte ikke kan blive enige om valget. Erhvervsministeriet, Forbrugerrådet Tænk og Forsikring & Pension har derfor i fællesskab etableret Nævnet for Speciallægevalg, som skal ind over de sager, hvor parterne er uenige. Nævnet etableres som en selvstændig enhed under videnscenter for Helbred og Forsikring (HEFO). Det fremgår af en pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet.

 

Danske Advokater mener:

Danske Advokater hilser det nye nævn, der skal løse konflikter om valg af speciallæge i forsikringssager, meget velkomment. Der har længe været et behov for at kunne få løst uenighed mellem skadelidte og forsikringsselskaber om valg af den speciallæge, der skal udfærdige en ofte afgørende speciallægeerklæring. Det skal kunne ske rimelig hurtigt og af et nævn, som begge parter kan have tillid til. Det er i alles interesse, at disse uenigheder nu kan blive løst via Nævnet for Speciallægevalg. Danske Advokater mener, at nævnet også bør få kompetence til at tage stilling til valg af speciallæge i erstatningsansvarssager og dermed ikke kun i forsikringssager. Sammensætningen af nævnet og den praktiske anvendelse af nævnet mangler vi endnu at se nærmere om. Danske Advokater er også tilfredse med, at en ny følgegruppe skal følge området og rapportere om udviklingen til Erhvervsministeriet. Det er et arbejde, som vi gerne bidrager til.  

 


Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

33 43 70 19