Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.


22-02-2021
Nyt firma kom godt fra start med hjælp fra Danske Advokater


Fra venstre mod højre ses: Rasmus Blaabjerg, Henrik Sauer, Hannah Vilvig, Lau Franzmann Berthelsen og Anders Valentiner-Branth. Foto: Stefan Steinn.

 

Der hænger en svag duft af maling i luften i den 310 kvadratmeter store herskabslejlighed på Vester Voldgade i København, hvor Civitas Advokater siden starten af januar 2021 har haft til huse. På gulvene ligger sildebensparket, de lysegrå vægge i forskellige nuancer er beklædt med moderne kunst, og der er god plads til både firmaets medarbejdere og til at tage imod klienter og samarbejdspartnere.

 

”Vi er kommet flyvende fra start, men der mangler stadig et par småting”, fortæller Anders Valentiner-Branth, mens han viser rundt i de nyistandsatte lokaler, hvor et par håndværkere er ved at få de sidste detaljer på plads.

 

Sammen med Lau Franzmann Berthelsen, Rasmus Blaabjerg og Henrik Sauer har han startet Civitas Advokater, der er specialister i offentlig ret. De bistår hovedsageligt staten, kommuner, organisationer og foreninger, og kort sagt er det således klienter, som har det fællestræk, at de har en særlig betydning for samfundet. Og det er også inspirationen til firmaets navn.

 

”Civitas er et gammelt ord fra latin, der står for at have et fælles formål og en samlingskraft i det gode samfund, og altså det fællesskab, der binder os alle sammen”, forklarer Anders Valentiner-Branth.

 

Nej til klassiske mål

De fire kolleger og partnere i Civitas Advokater kommer alle fra Nielsen Nørager. Det var muligheden for at stå på helt egne ben, der gjorde, at de tog springet og stiftede det nye firma.

 

”Hvis man er god til at træffe beslutninger, er det rart, at man også er den, der gør det. Men det at have et stærkt, mindre firma indebærer også nogle fravalg. Man er nødt til at sige nej til nogle ting, og det tør vi godt”, siger Anders Valentiner-Branth.

 

Og noget af det, der bliver sagt nej til, er tendensen til konstant at arbejde efter prædefinerede mål.

 

”Vi er fast besluttet på, at vi ikke skal have en masse mål- og resultatstyring. Vi ved, hvad vi vil, og hvilke områder vi vil arbejde med. Derfor siger vi: Vi er en succes, når vi har det sjovt. Det er vigtigt med det overskud, og der adskiller vi os selvfølgelig fra mange af de store firmaer, hvor der er en tendens til at være meget økonomifikseret. Vi arbejder ganske vist meget, men det må ikke blive en fabrik. Det er sjovere, når man selv sætter værdiskabende mål. Vores vigtigste mål er derfor, at vores klienter er fuldt ud tilfredse med det arbejde, vi leverer, og at de oplever, at vi brænder for det, vi laver. Så skal de nok også komme igen med nye sager”, forklarer han.

 

Hjælp fra Danske Advokater

Det kræver sit, når man forlader de vante rammer og kaster sig ud i noget nyt og ukendt. Og når et firma skal startes op, følger der automatisk en lang række administrative udfordringer med. Og derfor tog folkene bag Civitas Advokater tidligt i processen fat i Danske Advokater.

 

”Vi kunne se ind i en situation, hvor vi både havde travlt med at arbejde og samtidig gerne ville bygge det nye firma ordentligt op. Og det var vigtigt for os, at vi fra dag ét var klar med en flot hjemmeside og alle de nødvendige administrative systemer. Det havde været noget af et dobbeltarbejde, hvis vi selv skulle bruge en masse tid på at afsøge markedet og forsøge at navigere i junglen af systemer, som ingen af os kender noget til”, lyder det fra Anders Valentiner-Branth.

 

På et møde kom Danske Advokater med konkrete råd og anbefalinger til valg af forsikring, pension, it- og telefonsystem samt hjemmeside.

 

”Det var ikke sådan, at Danske Advokater tog beslutningerne for os, men de gav os et rigtig godt beslutningsgrundlag og en virkelig god og brugbar rådgivning. Vi vidste, at vi ville have et produkt, der udstråler professionalisme, og som hurtigt skulle på plads og ikke være alt for dyrt. Og den skærfyldte sejlads har det været godt at få hjælp til”, fortæller han.

 

Det var ikke blot muligheden for rådgivning og hjælp til opstarten, der var årsag til, at Civitas Advokater valgte at melde sig ind i Danske Advokater.

 

”Nu har vi jo valgt et navn, som står for et fælles formål, og at vi er bedre, hvis vi står sammen. Derudover er jeg absolut et foreningsmenneske og tror på, at hvis vi organiserer os, er det med til at skabe bedre struktur og sammenhængskraft. Derfor var der på intet tidspunkt nogen tvivl om, at vi ville være medlem af Danske Advokater. Efterfølgende er jeg i den grad blevet bekræftet i, at det var den rigtige beslutning, og jeg vurderer desuden, at det, vi har sparet på f.eks. vores forsikringer, er nok til at betale medlemskontingentet de næste par år”, siger Anders Valentiner-Branth.

 

Besøgende hos Civitas Advokater bliver mødt med skiftende værker fra nulevende danske kunstnere. Her ses værker af John Kørner. Foto: Anders Valentiner-Branth.

 

Ambitioner for fremtiden

Til at hjælpe sig med de administrative opgaver og den daglige drift har Civitas Advokater ansat Hannah Vilvig og Katja Kvisgaard. Og inden længe vokser firmaet yderligere. Men der er ingen planer om, at Civitas Advokater skal blive til et stort firma.

”Vores ambition er, at vi skal være glade og være der for vores klienter, og vi skal levere ydelser af ekstraordinær kvalitet. Vi skal ikke være store, men vi kan sagtens blive større – det skal ske organisk, når tiden er til det. Og vi kan se på opgaverne, at vi får meget travlt”, siger Anders Valentiner-Branth og fortæller, at de netop har ansat firmaets syvende medarbejder: endnu en meget kvalificeret jurist fra øverste hylde, som efter planen starter til marts.

Det blev ikke til nogen åbningsreception, da Civitas Advokater slog dørene op i januar 2021. Det satte Corona-pandemien en stopper for. Til gengæld forventer firmaet at afholde en dag om offentligret og en dag om databeskyttelse til august eller september 2021, hvor interesserede kan få både undervisning, netværke og se lokalerne og den kunst, som pryder væggene. 

 

Læs mere om Civitas Advokater her

Læs om Danske Advokaters medlemsfordele her

 


Dea Jahns
Dea Jahns | Kommunikations- og marketingkonsulent | 33 43 70 34 | dja@danskeadvokater.dk


Kontakt

Dea arbejder med kommunikation, markedsføring og sociale medier. 

Hun er desuden en del af Danske Advokaters Brancheudviklingsudvalg.

Læs mere…

33 43 70 20