Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.


11-05-2021
Danske Advokater lancerer Trygt Boskifte

For at styrke gennemsigtigheden og trygheden for kunderne lancerer Danske Advokater nu Trygt Boskifte, der er en frivillig mærkningsordning for advokater, der arbejder med boskifte.

 

I tæt samarbejde med Danske Arveretsadvokater har Danske Advokater udviklet ordningen Trygt Boskifte, der skal medvirke til at sikre arvinger en tryg og god oplevelse i forbindelse med et boskifte. De advokater, der tiltræder ordningen, forpligter sig til at anvende tjeklisten for god bobestyrerbehandling, så kunderne kender deres rettigheder og løbende kan følge med i arbejdsprocessen.

 

”For os er det vigtigt at styrke trygheden og forudsigelighed for kunderne. Det har vi haft en god dialog med Justitsministeriet og politikere om i forbindelse med udarbejdelsen af tjeklisten. Domstolsstyrelsen har udarbejdet en rapport, der viser, at der heldigvis kun er uoverensstemmelser i ganske få sager, men vi har gjort os umage for at drage omsorg for, at den kritik og usikkerhed, der har været rejst i enkelte sager, bliver forsøgt imødekommet med den nye ordning”, siger Danske Advokaters adm. direktør Paul Mollerup og tilføjer:

 

”Der kan være meget komplekse sager, og der vil vi naturligvis gerne hjælpe med at styrke gennemsigtigheden på brancheniveau. Med den frivillige mærkningsordning har kunderne fået et nyt redskab, som de kan vælge at navigere efter, når de har brug for en advokat ifm. et boskifte”.

 

Formålet med tjeklisten er at samle al informationen om processen og sikre en grundig forventningsafstemning med de efterladte, når bobehandlingen går i gang.

 

Brancheforeningen arbejder løbende på at synliggøre og kvalitetssikre advokatydelsen, hvilket er baggrunden for Danske Advokaters engagement i den frivillige mærkningsordning Trygt Boskifte.

 

Med henblik på at sikre større gennemsigtighed har Danske Advokater udarbejdet to hjælperedskaber, der vil støtte både arvingen og advokaten igennem et trygt boskifte. Advokater, der er medlem af ordningen, kan anvende to rebskaber og bære mærket – Trygt Boskifte. Formålet med værktøjerne er at skabe overblik over de vigtigste aktiviteter og give arvingerne et solidt indblik i et boskifte, der kan risikere at være en lang og kompleks proces.

 

Læs mere her


Danielle Løw
Danielle Løw | Juridisk konsulent | 33 43 70 06 | dlo@danskeadvokater.dk


Kontakt

Danielle er juridisk konsulent for Foreningen af Procedureadvokater, Danske IT-advokater og Forening for Erstatnings- og Forsikringsret.


Hun deltager i det branchepolitiske arbejde, udarbejdelse af høringssvar mv. for ovenstående fagområder og er ansvarlig for fagudvalget for advokatret og-etik samt fagudvalget for klima

 

Læs mere…

33 43 70 06