Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.


28-02-2022
Sanktioner mod Rusland

Erhvervsstyrelsen har lavet en oversigt over sanktioner mod Rusland på baggrund af invasionen af Ukraine. EU har indført eksportrestriktioner på dual-use-produkter, ligesom avancerede teknologiprodukter omfattes af eksportkontrol. Disse teknologiprodukter er bl.a. elektronik, informationssikkerhedsprodukter, sensorer og lasere, navigationsudstyr og marine- og luftfartsteknologi, ligesom der er restriktioner på adgangen til kapitalmarkedet for visse russiske finansielle institutter og virksomheder. På siden kan du også læse om indefrysning af pengemidler og økonomiske ressourcer til en række personer, enheder og organer i Rusland samt om restriktioner på handel med varer til og fra Krim og Sevastopol og Donetsk og Luhansk.

Se siden her

 

Erhvervsministeriet har ligeledes udsendt en nyhed, der indeholder informationer til virksomheder samt råd og vejledning. Her finder du bl.a. et link til EU’s hjemmeside, der indeholder et interaktivt sanktionskort og en liste over gældende finansielle EU-sanktioner mod personer, grupper og enheder. I samme nyhed er der bl.a. også et link til Finanstilsynets hjemmeside, hvor du kan du få råd og vejledning om sanktioner på finansielle tjenesteydelser, investeringer, kreditgivning, långivning, statsobligationer og forsikring.

Se nyheden her

 

Toldstyrelsen har også lavet en side, hvor du kan blive opdateret på de toldmæssige konsekvenser af situationen.

Se den her


Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

33 43 70 19