Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.


28-04-2022
Bliv klar til brug af ny skifteportal

Danske Advokater er i tæt dialog med programorganisationen ”Straffe- og skifteprogrammet” hos Domstolsstyrelsen, som har til formål at udvikle nye it-systemer til understøttelse af straffe- og skifteområderne ved Danmarks Domstole i de kommende år.

 

Hos Danske Advokater vil vi sikre, at alle vores medlemmer får kendskab og bliver forberedt på de nye arbejdsgange, når de nye it-systemer tages i brug.

Læs mere om Straffe- og skifteprogrammet her

 

Første release er den kommende skifteportal, som forventes at gå i luften den 1. september 2022 i fem pilotretter og i alle resterende byretter fra den 15. november 2022. Pilotretterne for Skifteportalen er Retten på Bornholm, i Roskilde, Odense, Holstebro og Hjørring.

 

Rent praktisk vil ibrugtagning af den nye skifteportal betyde, at kreditorer og debitorer skal anmelde og registrere krav og tilgodehavender i nye dødsboer. Eksisterende dødsboer færdigbehandles, sådan som sagerne behandles hos retterne i dag.

 

Fremvisning af den kommende skifteportal

Domstolsstyrelsen inviterer nu alle interesserede til en online fremvisning af den nye skifteportal til behandling af dødsbosager. I første omgang er der mulighed for et smugkig den 7. juni, og til august og november afholdes en række demonstrationer af den færdige skifteportal. Du kan nu tilmelde dig de forskellige online demonstrationer hos Domstolsstyrelsen.

Læs mere om skifteportalen og tilmelding til online fremvisning

 

Spørgsmål

Har du spørgsmål om den nye skifteportal, er du velkommen til at kontakte Steen Hermansen på mail she@danskeadvokater.dk eller telefon 33 43 70 21.


Steen Hermansen
Steen Hermansen | Digitaliseringschef | 33 43 70 21 | she@danskeadvokater.dk


Kontakt

Steen rådgiver medlemsvirksomheder i køb af it, har kendskab til leverandørerne af it-systemer og er i tæt dialog med domstolene ved udrulning af nye digitaliseringsprojekter.


Han er vores spidskompetence vedrørende it-relaterede emner som den digitale retsproces, digital tinglysning, sikker mail med retterne, ejendomsdatarapporter, cloud computing m.m.


Steen afholder løbende undervisning inden for it-relaterede emner.

Læs mere…

33 43 70 21