Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.


24-06-2022
NemID ramt af problemer på 3. døgn

Hvad sker der, hvis fristen overskrides pga. tekniske problemer?

Rigtig mange oplever i disse dage problemer med brug af NemID til login på Minretssag.dk, Tinglysning.dk, Virk.dk, med Digital Post m.fl.
 

Du kan følge med i den aktuelle driftsstatus på NemID hos Digitaliser.dk – NemID

 

Hvis fristen overskrides pga. tekniske problemer?

Hvis en frist overskrides, fordi det ikke er muligt for dig eller din advokatvirksomhed at tilgå Minretssag.dk, modtage sikker mail over mailsystemet, fordi Digital Post via Virk.dk ikke er tilgængelig mm., vil det ofte være en judiciel afgørelse, der træffes af dommeren i den enkelte sag, om der kan gives fristforlængelse. Der foreligger desværre ikke nogen generelle retningslinjer herfor.


Hos Danske Advokater opfordrer vi til, at man eventuelt tager kontakt til retten telefonisk for at sikre, at retten er opmærksomme på problemet med NemID og eventuel overskridelse af frist i ens konkrete sag.

Domstolsstyrelsen oplyser den 24. juni

 

Problemer
Såfremt du kommer i problemer med en konkret sag, hører vi gerne fra dig hos Danske Advokater, da vi har påpeget, at tekniske problemer ikke må give anledning til afgørelser i sager hos retterne.


Steen Hermansen
Steen Hermansen | Digitaliseringschef | 33 43 70 21 | she@danskeadvokater.dk


Kontakt

Steen rådgiver medlemsvirksomheder i køb af it, har kendskab til leverandørerne af it-systemer og er i tæt dialog med domstolene ved udrulning af nye digitaliseringsprojekter.


Han er vores spidskompetence vedrørende it-relaterede emner som den digitale retsproces, digital tinglysning, sikker mail med retterne, ejendomsdatarapporter, cloud computing m.m.


Steen afholder løbende undervisning inden for it-relaterede emner.

Læs mere…

33 43 70 21