Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.


24-06-2022
Straffe- og skifteprogrammet: Pilotfase for Skifteportalen begynder den 4. oktober 2022

Domstolsstyrelsen oplyser, at de udskyder lancering af Skifteportalen og samtidig har valgt at forkorte den såkaldte pilotfase. Det betyder, at pilotfasen begynder den 4. oktober 2022 i stedet for den 1. september 2022, som oprindeligt planlagt.

 
Pilotfasen
Pilotfasen er en periode, hvor Skifteportalen afprøves i udvalgte retter – også kaldet pilotretter. Pilotretterne for Skifteportalen er Retten på Bornholm, Retten i Roskilde, Retten i Odense, Retten i Holstebro og Retten i Hjørring.
Rent praktisk betyder det, at man ved pilotretter den 4. oktober skal benytte den nye skifteportal ved nye anmeldelser. Eksisterende sager håndteres fortsat, som vi kender det i dag.
 
Domstolsstyrelsen oplyser i deres ”Kommunikationspakke” materiale:
 
 
Påkrav om brug af Skifteportalen
Skifteportalen skal benyttes i dødsboer, hvor: 
 
  • Afdøde er død efter den 4. oktober 2022 i retskredsene: Hjørring, Holstebro, Odense, Roskilde og Bornholm.
  • Afdøde er død efter den 15. november 2022 i landets øvrige retskredse.

Det er også muligt at registrere boets tilgodehavende, effektfortegnelser samt forespørgsler på Skifteportalen.
 

Få mere viden
Du kan se mere materiale fra Straffe- og skifteprogrammet hos Domstolsstyrelsen her:
 

Har du spørgsmål 
Hos Danske Advokater er vi i tæt dialog med Straffe- og skifteprogrammet hos Domstolsstyrelsen og vil løbende orientere om relevant nyt i projektet.
Vi er desuden i dialog med advokatsystemleverandørerne, da der er mulighed for at lave systemintegration ved API mellem ens eget sagsbehandlingssystem og Straffe- og skifteprogrammets IT-platform.
Har du spørgsmål til noget vedrørende Straffe- og skifteprogrammet, er du velkommen til at kontakte digitaliseringschef Steen Hermansen på mail she@danskeadvokater.dk eller telefon 33 43 70 21.

Steen Hermansen
Steen Hermansen | Digitaliseringschef | 33 43 70 21 | she@danskeadvokater.dk


Kontakt

Steen rådgiver medlemsvirksomheder i køb af it, har kendskab til leverandørerne af it-systemer og er i tæt dialog med domstolene ved udrulning af nye digitaliseringsprojekter.


Han er vores spidskompetence vedrørende it-relaterede emner som den digitale retsproces, digital tinglysning, sikker mail med retterne, ejendomsdatarapporter, cloud computing m.m.


Steen afholder løbende undervisning inden for it-relaterede emner.

Læs mere…

33 43 70 21