Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.


06-12-2022
Marianne får gratis advokatbistand

Marianne Haarnagel er en af de kontanthjælpsmodtagere, der er blevet straffet økonomisk af Aabenraa Kommune for at tage en smuttur over den tyske grænse for at købe dagligvarer.


Det mener advokat Jan Schneider er helt urimeligt. Derfor har hans firma, Advokatfirmaet Jan Schneider, besluttet at føre sagen pro bono, hvilket betyder, at han fører sagen for Marianne helt gratis.


”Her har vi et eksempel på en kommune som, hvis de følger loven, i hvert fald udnytter den på en måde, som ikke stemmer med lovens formål. En indkøbstur på 1-2 timer i Tyskland skader ikke kommunens interesser eller hensynet bag loven. Man udnytter derfor loven på en, i mine øjne, både uetisk og usympatisk måde. Man rammer samtidig en gruppe, som kan have svært ved at tage kampen mod systemet”, lyder det fra Jan Schneider.


For ham handler det også om at tage samfundsansvar som advokat.


”Generelt er det min opfattelse, at staten bør sikre kvalificeret rådgivning til dem, som ikke selv kan betale. Desværre sker det ikke altid, og så mener jeg, at man som advokat må påtage sig et samfundsansvar. Vi har alle fået vores uddannelser betalt af skattekroner, og det medfører også et vist ansvar i forhold til, hvordan kompetencerne forvaltes”. 


Det er ikke første gang, at Jan Schneider fører sager helt gratis, og det er der en god grund til, ifølge ham:


”Jeg ser desværre flere og flere sager, hvor myndighederne går meget kontant frem over for borgerne, og samtidig ser jeg at hensynet til retssikkerheden nedprioriteres”.


Hos Danske Advokater glæder formand Jesper Rothe sig over pro bono-indsatsen:


”At medvirke til at sikre, at lovgivningen forvaltes efter hensigten, og at almindelige borgere kan få deres ret, er en central del i advokatgerningen. Derfor er jeg også stolt over at repræsentere en branche, der hvert år yder gratis hjælp og støtte i et meget stort omfang. Det bør vi også gøre, for jeg er helt enig med Jan Schneider i, at vi skal løfte et væsentligt samfundsansvar”.


Læs historien om Marianne i Ekstra Bladet.


Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

33 43 70 19