Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.


15-12-2022
Til lykke til Peter Hummelgaard

Danske Advokaters formand, Jesper Rothe, ønsker et stort til lykke til den nye justitsminister og ser frem til et godt samarbejde.

 

”Der venter den nye minister store opgaver. Vi skal have løst udfordringerne med de alt for lange ventetider hos domstolene. Vi kommer ikke udenom, at området skal tilføres flere ressourcer, men Danske Advokater har også en lang række konkrete forslag til, hvordan vi kan indrette systemet smartere. Den dialog ser jeg frem til”, siger Danske Advokaters formand Jesper Rothe og tilføjer:

 

”Det glæder mig, at regeringen lægger så stor vægt på god regeringsførelse, og at en ekspertgruppe skal se på, hvordan Justitsministeriets arbejde kan fokuseres på en række områder, herunder retssikkerhed, ordentlig forvaltning og god regeringsførelse. Der ligger en stor opgave foran den nye justitsminister i at være med til at føre de ambitioner ud i livet. Det er et arbejde, som vi glæder os til både at følge tæt og bidrage til.”

 

Han peger også på, at retshjælpen og fri proces kræver et serviceeftersyn.

 

”Der er ingen tvivl om, at retshjælpen er nødlidende. Den er blevet udsultet og alt for bureaukratisk. Den bør simpelthen gentænkes – også i forhold til retshjælpsforsikringerne. Dertil kommer, at det er alt for svært at få bevilget fri proces. Derfor har jeg store forventninger til det såkaldte Waage-udvalg, der netop sidder og arbejder med disse vigtige problemstillinger”, siger Jesper Rothe.


Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

33 43 70 19