Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.


20-11-2023
Etableringsguiden er blevet opdateret og har fået et frisk pust

Advokatbranchen er i konstant udvikling. Hvert år bryder yngre og mere erfarne advokater ud fra deres virksomheder for at blive ”herre i eget hus”.

 

I Danske Advokater glæder vi os over dynamikken i branchen og vil gerne være med til at hjælpe de mange nye initiativrige og visionære selvstændige advokater på vej, for det styrker branchen og dens konkurrenceevne.

 

Vores etableringsguide er skræddersyet til nye advokatvirksomheder og har eksisteret i en årrække. Den er nu udkommet i en opdateret udgave, der tager højde for udviklingen i branchen, nye advokatetiske regler mv.

 

Etableringsguiden er skrevet til dig, der ønsker at starte din egen virksomhed, alene eller sammen med andre, eller søger inspiration til at videreudvikle din eksisterende forretning.

 

At drive en advokatforretning kræver meget af alt det, vi ikke har lært på universitetet. Det kræver forretningsforståelse - hvad ønsker dine kunder, og hvordan kan du levere det. Det kræver ledelse – både den daglige ledelse, men også udvikling af strategier og mål, og den efterfølgende implementering. Der er også meget administration i driften af en advokatvirksomhed, udarbejdelse af regnskaber og budgetter, overholdelse af hvidvaskningsregler, klientkontomidler, prisoplysninger mv.

 

Vores hensigt med denne guide er, at den kan fungere som inspiration, vejledning og opslagsværk – og forhåbentlig hjælpe dig til at gøre springet lidt nemmere.

Se den opdaterede Etableringsguide her.

 

Etableringsguiden kunne ikke være skrevet uden den store indsats fra medlemmerne af Danske Advokaters arbejdsgrupper gennem tiden. En stor tak til tidligere og nuværende medlemmer af Danske Advokaters Brancheudviklingsudvalg ved advokaterne Erik Svanvig, Lene Juel, Niels Christian Døcker, Rasmus H. Wandall, Simon Kristoffersen og Thomas Samsø Bloch, som har delt deres erfaringer og været med til at forfatte denne nye, opdaterede version.

 

Tusind tak til alle jer, der har bidraget - også til de tidligere udgaver af guiden - for jeres indsats og for, at I har taget tid ud af jeres travle kalendere for at hjælpe den næste generation af advokatvirksomhedsejere.


Ulrikke W. Krogbeck
Ulrikke W. Krogbeck | Vicedirektør for medlemsservice og brancheudvikling | uwk@danskeadvokater.dk


Kontakt

Ulrikkes overordnede opgave er at få engagerede medlemmer og skabe værdi af medlemskabet af Danske Advokater.


Sammen med sin afdeling skal hun finde ud af, hvad medlemmer og kunder vil have, og hvordan Danske Advokater kan udvikle branchen sammen med dem. 

Læs mere…

33 43 70 13