Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.


17-05-2023
Minretssag.dk: Retsmægling bliver udgangspunktet

Retsmægling bliver fremover udgangspunktet, når man anlægger en retssag på minretssag.dk. Det oplyser Domstolsstyrelsen i et brev til Danske Advokater. Heri står bl.a., at styrelsen ”ændrer i procestrinnet om retsmægling, så indstillingen fremover som standard vil være ”Ja” til retsmægling.”

Se også nyheden fra Domstolsstyrelsen her

 

Hvis sagsøger opretter en af følgende sagstyper, bliver både sagsøger og sagsøgte præsenteret for et procestrin om retsmægling: Almindelig civil sag, privat straffesag, småsag, gruppesøgsmål, boligretssag, boligretssag småsag, forbud og påbud, skifteretlige tvister, øvrige sager.

 

Procestrinnet om retsmægling vises ikke ved anlæggelse af de andre sagstyper på Minretssag.dk.

 

Ændringen gælder både for sagsøger og sagsøgte og både i byrets- og landsretssager samt sager ved Sø- og Handelsretten. Højesteret tilbyder ikke retsmægling. Hvis en part ikke ønsker retsmægling, skal vedkommende fremover aktivt ændre markeringen.

 

Domstolsstyrelsen forventer, at ændringen træder i kraft den 24. maj 2023, men skriver samtidig, at: ”Hvis det mod forventning ikke lader sig gøre, vil ændringen blive gennemført snarest muligt derefter og senest denne sommer”.

 

Som vi tidligere har fortalt, har Danske Mediatoradvokater længe kæmpe for denne ændring.

Det kan du læse mere om her

 


Steen Hermansen
Steen Hermansen | Digitaliseringschef | 33 43 70 21 | she@danskeadvokater.dk


Kontakt

Steen rådgiver medlemsvirksomheder i køb af it, har kendskab til leverandørerne af it-systemer og er i tæt dialog med domstolene ved udrulning af nye digitaliseringsprojekter.


Han er vores spidskompetence vedrørende it-relaterede emner som den digitale retsproces, digital tinglysning, sikker mail med retterne, ejendomsdatarapporter, cloud computing m.m.


Steen afholder løbende undervisning inden for it-relaterede emner.

Læs mere…

33 43 70 21