Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.


23-06-2023
Kom over på MitID Erhverv nu!

Danske Advokater anbefaler, at du kommer over på MitID nu, men at du samtidig opretholder din NemID Medarbejdersignatur, så du fortsat kan benytte det på sagsportalen Minretssag.dk.

 

Migrer fra NemID Medarbejdersignatur til MitID Erhverv nu
Efter den 30. juni 2023 overgår NemID medarbejdersignatur til begrænset drift. Det betyder blandt andet, at man ikke længere kan bestille nye nøglekort samt at supporten til NemID til erhverv ophører. Derfor opfordrer Digitaliseringsstyrelsen til, at man overgår fra NemID medarbejdersignatur til MitID Erhverv nu . 

Læs mere om overgangen her

MitID Erhverv - Sådan får I MitID Erhverv 


Overgangen til MitID Erhverv begrænser dine muligheder for rettighedsstyring på minretssag.dk
Selv om vi generelt anbefaler overgang til MitID Erhverv, som fungerer godt på rigtigt mange områder, er der dog enkelte udfordringer, du skal være opmærksom på:

  • Minretssag.dk for civile sager hos domstolene kan tilgås med brug af MitID Erhverv, men ikke med de samme funktioner, som I kender med NemID Medarbejdersignatur. Det gælder i særdeleshed for dem, der benytter rettighedsstyring til at håndtere, hvem i virksomheden der kan tilgå de enkelte sager.
  • Ved migreringen af medarbejdere fra NemID Medarbejdersignatur til MitID Erhverv opretholdes den kendte rettighedsstyring på de eksisterende sager, men ved tildeling af rettighedsstyring på nye grupper og ved oprettelse af nye medarbejdere oplever man problemer, hvis man benytter MitID Erhverv.
  • Domstolsstyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen oplyser, at de endnu ikke har fået implementeret rettighedsstyring med MitID Erhverv. Derfor anbefaler vi hos Danske Advokater, at man fortsat benytter NemID Medarbejdersignatur på Minretssag.dk indtil vi kan melde nyt ud herom.

Læs mere om rettighedsstyring på Domstol.dk


NemID Medarbejdersignatur lukker endegyldigt 31. oktober 2023
Oprindeligt skulle NemID Medarbejdersignatur udfases den 30. juni, men Digitaliseringsstyrelsen har udskudt lukkedatoen til den 31. oktober 2023.

 

NemID Medarbejdersignatur kan således anvendes frem til den 31. oktober 2023, ligesom OCES2-certifikater ikke spærres før denne dato, hvor NemID-løsningen vil blive endeligt afviklet.

 

Hvis man fortsat har behov for at anvende NemID medarbejdersignatur efter den 30. juni 2023 anbefaler Digitaliseringsstyrelsen, at man overgår til nøglefil, da der ikke kan bestilles nye nøglekort efter denne dato. 

Læs mere hos MitID- Erhverv.dk 

 

Medarbejdersignatur.dk
Der er frem til den 31. oktober fortsat adgang til administration af eksisterende medarbejderes NemID Medarbejdersignatur på Medarbejdersignatur.dk, så man kan fortsat håndtere rettighedsstyring af brugere på sagsportalen Minretssag.dk.

Nets DanID - Nets DanID

 

Så snart vi ved noget om Domstolsstyrelsen nye rettighedsstyring til sagsportalen Minretssag.dk med brug af MitID Erhverv, videreformidler vi dette.

 

Brug for hjælp med MitID Erhverv?
Du kan i vores univers Navigator finde relevant information om MitID Erhverv, bl.a. en præsentation fra vores medlemsmøder tilbage i april måned med skærmbilleder af alle trin for migrering fra NemID Medarbejdersignatur til MitID Erhverv.

Se Danske Advokaters informationsside om MitID Erhverv 

 

Danske Advokaters digitaliseringschef Steen Hermansen vejleder gerne om overgangen til MitID Erhverv, og hvilken sikker mail-løsning, der er optimal for din advokatvirksomhed.

 

Steen kan kontaktes på she@danskeadvokater.dk og 33 43 70 21.

 


Steen Hermansen
Steen Hermansen | Digitaliseringschef | 33 43 70 21 | she@danskeadvokater.dk


Kontakt

Steen rådgiver medlemsvirksomheder i køb af it, har kendskab til leverandørerne af it-systemer og er i tæt dialog med domstolene ved udrulning af nye digitaliseringsprojekter.


Han er vores spidskompetence vedrørende it-relaterede emner som den digitale retsproces, digital tinglysning, sikker mail med retterne, ejendomsdatarapporter, cloud computing m.m.


Steen afholder løbende undervisning inden for it-relaterede emner.

Læs mere…

33 43 70 21