Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.


03-07-2023
Sikker mail med MitID Erhverv

Bruger du certifikater i dag til sikker mail, så husk at skifte til de nye OCES3-certifikater i MitID Erhverv.

 

NemID Medarbejdercertifikater OCES2 virker frem til udgangen af oktober 2023. Herefter er det kun muligt at benytte MitID Erhverv OCES3. Du kan benytte OCES3 til sikker mail til fx domstolene, som allerede i dag understøtter dette.

 

Benytter du en løsning, der automatisk krypterer og dekrypterer mails – også kendt som ”tunnelmails” - skal du sikre dig, at din leverandør får opsat OCES3 organisationscertifikater for jer.

 

Benytter du med NemID Medarbejdersignatur en løsning, hvor du selv har lagt dit certifikat ind i dit mailprogram skal du fremover være opmærksom på sikker e-mail med MitID Erhverv ikke er aktivt understøttet. Der er ikke vejledninger om opsætning og brug af sikker e-mail i MitID Erhverv, og Digitaliseringsstyrelsen yder ikke support til opsætning af sikker e-mail, så vi kan ikke anbefale en sådan løsning.

 

Digitaliseringsstyrelsen henviser til, at man i stedet benytter Digital Post på Virk. Det synes vi ikke er tilfredsstillende, da den løsning er administrativt tung at benytte for mange advokatvirksomheder.

 

Har du hyppigt kommunikation med det offentlige, hvor de forlanger sikker kommunikation, skal du overveje, om du vil erhverve et 3. partsprodukt, som kan håndtere ”tunnelmails”.


OCES2 krypteret mails kan IKKE åbnes med OCES3
Bemærk i øvrigt, at mails krypteret med NemID Medarbejdersignatur OCES2 ikke kan åbnes med MitID Erhverv OCES3. Hvis du i dag har arkiveret krypterede mails, bør du derfor sikre dig, hvordan du fremover kan tilgå disse med dit NemID Medarbejdercertifikat. Selvom et NemID Medarbejdercertifikat udløber, vil du fortsat kunne benytte signaturfilen til at åbne dine krypterede mails, så gem en kopi af din NemID Medarbejdersignaturfil. Alternativt skal du, som Digitaliseringsstyrelsen anbefaler, sikre, at dine krypterede mails er gemt uden krypteringen som f.eks. PDF-filer.


Vi anbefaler, at du sikrer dig på en af ovenstående metoder, så du ikke risikerer at stå i en situation, hvor du ikke kan tilgå relevante mails.

 

Brug for hjælp med MitID Erhverv og sikker mail?
Danske Advokaters digitaliseringschef Steen Hermansen vejleder gerne om overgangen til MitID Erhverv og hvilken sikker mail-løsning, der er optimal for din advokatvirksomhed.

Steen kan kontaktes på mail she@danskeadvokater.dk og telefon 33 43 70 21.

 


Steen Hermansen
Steen Hermansen | Digitaliseringschef | 33 43 70 21 | she@danskeadvokater.dk


Kontakt

Steen rådgiver medlemsvirksomheder i køb af it, har kendskab til leverandørerne af it-systemer og er i tæt dialog med domstolene ved udrulning af nye digitaliseringsprojekter.


Han er vores spidskompetence vedrørende it-relaterede emner som den digitale retsproces, digital tinglysning, sikker mail med retterne, ejendomsdatarapporter, cloud computing m.m.


Steen afholder løbende undervisning inden for it-relaterede emner.

Læs mere…

33 43 70 21