Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.


12-09-2023
Rettighedsstyring med MitID Erhverv er udskudt

11/9 har Domstolsstyrelsen oplyst til Danske Advokater:

”Mandag den 11. september 2023 kl. 19 skulle håndteringen af rettighedsstyring på domstolenes sagsportal, minretssag.dk, være overgået fra Nets Rettighedsstyring til den fælles brugerrettighedsstyringskomponent (FBRS).

 

På grund af uforudsete tekniske udfordringer er implementeringen af den fælles brugerrettighedsstyringskomponent udsat, da der var en risiko for, at rettighedsstyringen ville være uvirksom efter implementeringen. Domstolsstyrelsen arbejder på at få håndteret de tekniske udfordringer og vender tilbage snarest muligt med en ny implementeringsdato."

Læs mere 

 

Rettighedsstyringen til sager på det civile sagssystem Minretssag.dk overgår fra Nets Rettighedsstyring til den fælles brugerrettighedsstyringskomponent FBRS den 11. september 2023.

 

For dig, der benytter rettighedsstyring af sager på Minretssag.dk, betyder det i praksis, at du som MitID Erhverv administrator efter den 11. september skal håndtere opsætning af rettighederne her.

 

Domstolsstyrelsen har omtalt dette og lavet vejledning i brug af den nye rettighedsstyring med MitID Erhverv, som du finder her:

 

Husk at NemID snart ikke kan bruges mere

NemID Medarbejdersignatur kan generelt ikke bruges efter den 31. oktober, så Danske Advokater anbefaler, at du sikrer dig, at du nu kan benytte MitID Erhverv på de forskellige tjenester som fx Virk, Skat, Tinglysning, Minskiftesag og Minretssag.dk m.fl.

Digitaliseringsstyrelsen - Overgangen til MitID Erhverv går ind i den afsluttende fase

 

Brug for hjælp med overgangen til MitID Erhverv?

Danske Advokaters digitaliseringschef Steen Hermansen vejleder dig gerne om overgangen til MitID Erhverv og håndtering af rettighedsstyring på Minretssag.dk. Steen kan kontaktes på she@danskeadvokater.dk og telefon 33 43 70 21.

 


Steen Hermansen
Steen Hermansen | Digitaliseringschef | 33 43 70 21 | she@danskeadvokater.dk


Kontakt

Steen rådgiver medlemsvirksomheder i køb af it, har kendskab til leverandørerne af it-systemer og er i tæt dialog med domstolene ved udrulning af nye digitaliseringsprojekter.


Han er vores spidskompetence vedrørende it-relaterede emner som den digitale retsproces, digital tinglysning, sikker mail med retterne, ejendomsdatarapporter, cloud computing m.m.


Steen afholder løbende undervisning inden for it-relaterede emner.

Læs mere…

33 43 70 21