Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.


19-09-2023
Rettighedsstyring med MitID Erhverv på Minretssag.dk

Rettighedsstyringen på Minretssag.dk er den 15. september overgået fra Nets Rettighedsstyring til den fælles brugerrettighedsstyringskomponent (FBRS).

 

Det betyder, at du nu kan opsætte rettigheder til de forskellige rettighedsgrupper med MitID Erhverv her.

 

Du kan desværre ikke se de migrerede grupperettigheder i MitID Erhverv rettighedsstyringen, som du kunne i Nets Rettighedsstyring, selvom du har oplevet, at det har virket med MitID Erhverv. Du skal også være opmærksom på, at alle tidligere rettigheder desværre skal manuelt opsættes på ny til MitID Erhverv.

 

Domstolsstyrelsen har formuleret det således:

Før 15. september 2023 kl. 13.30
Eksterne brugere overgår til MitID Erhverv og kan dermed benytte dette til login på Minretssag.dk.

 

Da implementering af FBRS på Minretssag.dk ikke er sket, understøttes rettigheder kun af Nets Rettighedsstyring.

 

Efter den 15. september 2023 kl. 13.30
Da implementering af FBRS er sket, har de eksterne brugerne mulighed for at tilføje rettigheder til Minretssag.dk gennem Erhvervsadministrationen, hvor kategorien "Danmarks Domstole" med 123 rettigheder vil optræde.

 

Fra denne dato er det muligt for brugerne både at anvende FBRS og Nets Rettighedsstyring til at tildele deres medarbejdere rettigheder, indtil Nets Rettighedsstyring ophører den 31. oktober 2023. Der gøres opmærksom på, at alle brugere skal opsættes på ny i FBRS, da rettighederne fra Nets Rettighedsstyring ikke overføres automatisk.

 

Hvis en medarbejder har rettigheder i FBRS, vil disse blive anvendt, og eventuelle rettigheder i Nets Rettighedsstyring vil ikke blive anvendt.

 

Vejledning til rettighedsstyring på Minretssag
Domstolsstyrelsen har i deres univers ”Minretssag.dk vejledninger” et afsnit med ”Rettighedsstyring”, hvor du kan læse mere om opsætning af rettigheder til MitID Erhverv.

Læs mere om rettighedsstyring

 

For dig, der endnu ikke er skiftet til MitID Erhverv, vil det stadig være muligt at bruge NemID og dermed Nets Rettighedsstyring, indtil Nets Rettighedsstyring lukkes den 31. oktober 2023.

Se vores tidligere nyhed om overgangen her:

Rettighedsstyring med MitID Erhverv er udskudt - Danske Advokater

 

Se illustration af rettigheder her:

Brug for hjælp med overgangen til MitID Erhverv?
Danske Advokaters digitaliseringschef Steen Hermansen vejleder dig gerne om overgangen til MitID Erhverv og håndtering af rettighedsstyring på Minretssag.dk. Steen kan kontaktes på she@danskeadvokater.dk og telefon 33 43 70 21.


Steen Hermansen
Steen Hermansen | Digitaliseringschef | 33 43 70 21 | she@danskeadvokater.dk


Kontakt

Steen rådgiver medlemsvirksomheder i køb af it, har kendskab til leverandørerne af it-systemer og er i tæt dialog med domstolene ved udrulning af nye digitaliseringsprojekter.


Han er vores spidskompetence vedrørende it-relaterede emner som den digitale retsproces, digital tinglysning, sikker mail med retterne, ejendomsdatarapporter, cloud computing m.m.


Steen afholder løbende undervisning inden for it-relaterede emner.

Læs mere…

33 43 70 21