Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.


20-10-2023
Er du klar til, at NemID lukker den 31. oktober?

Det er snart slut med at bruge NemID Medarbejdersignatur, og i stedet skal du benytte MitID Erhverv. Selvstændige kan ofte nøjes med at bruge deres private MitID, men tjek, om det er nok for dig.

 

Skiftet fra NemID til MitID er som at få skiftet låsen i hoveddøren, så få sikret, du har adgang!

 

Vi har samlet alt relevant om overgangen fra NemID Medarbejdersignatur til MitID Erhverv, så du er sikker på, at alt virker for dig efter den 31. oktober. Hvis du endnu ikke er begyndt at bruge dit MitID Erhverv, vil vi kraftigt opfordre til, at du har testet og sikret, at alt virker, før NemID lukkes. Har du endnu ikke fået bestilt MitID Erhverv til din virksomhed, er det nu!


Login på online tjenester
Domstolenes digitale tjenester som Minretssag.dk fungerer med opsætning af brugerrettigheder til MitID Erhverv. Det samme gælder for andre services hos dem som Minskiftesag.dk og Tinglysning.dk. Tinglysningsretten har oplyst, at de oplever, at mange professionelle brugere fortsat benytter NemID, så arbejder du med digital tinglysning, så få tjekket, at du også har adgang og kan arbejde på Tinglysning.dk.


Har du OCES2 krypterede mails liggende?
Mails, der er krypteret med NemID Medarbejdersignatur OCES2, kan ikke åbnes med MitID Erhverv OCES3. Så har du fået dekrypteret alle dine OCES2 krypterede mails, eller har du sikret, at du fortsat kan dekryptere dem ved, at du også efter den 31. oktober har dit OCES2 certifikat?

 

Digitaliseringsstyrelsen har oplyst os, at du skal have dit OCES2 certifikat og dermed din private krypteringsnøgle liggende lokalt enten som en nøglefil eller på et særligt stykke kryptografisk hardware. Hvis du bruger nøglekort til login, er den private nøgle placeret centralt og derfor utilgængelig efter den 31. oktober. Dertil oplyser de, at man skal være opmærksom på, at muligheden for dekryptering fortsat er med forbehold for, at det software, I bruger til at dekryptere, ikke blokerer pga. spærret rodcertifikat/udløbet certifikat.


Brug for hjælp med MitID Erhverv og sikker mail?
Danske Advokaters digitaliseringschef Steen Hermansen vejleder gerne om overgangen til MitID Erhverv og hvilken sikker mail-løsning, der er optimal for din advokatvirksomhed.

 

Steen kan kontaktes på mail she@danskeadvokater.dk og telefon 33 43 70 21.


Steen Hermansen
Steen Hermansen | Digitaliseringschef | 33 43 70 21 | she@danskeadvokater.dk


Kontakt

Steen rådgiver medlemsvirksomheder i køb af it, har kendskab til leverandørerne af it-systemer og er i tæt dialog med domstolene ved udrulning af nye digitaliseringsprojekter.


Han er vores spidskompetence vedrørende it-relaterede emner som den digitale retsproces, digital tinglysning, sikker mail med retterne, ejendomsdatarapporter, cloud computing m.m.


Steen afholder løbende undervisning inden for it-relaterede emner.

Læs mere…

33 43 70 21