Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.


13-06-2024
Schultz Information har solgt deres juridiske informationsforretning til Karnov Group

Danske Advokater er blevet orienteret om, at Schultz Information har solgt deres juridiske informationsforretning til Karnov Group.

 

Danske Advokater har været en strategisk samarbejdspartner med Schultz omkring udviklingen af løsningen Schultz Legal Research, fordi vi har en stærk tro på, at der er behov for reel konkurrence på markedet for juridisk information – en tro, som vi har delt med Schultz. Schultz har haft stort udbytte af samarbejdet med Danske Advokater og Danske Advokaters medlemsvirksomheder.

 

Schultz har imidlertid været eneejer af løsningen og samtidig været alene om at investere i udviklingen af løsningen rent pengemæssigt. Fra Danske Advokaters side har vores fagudvalg og vi selv lagt tusindvis af timer i løsningen med forventning om bedre og billigere løsninger gennem konkurrence, men vi har ingen ejerandel.

 

”Det er svært at sætte store nok ord på vores skuffelse over, at projektet om at skabe reel konkurrence ikke er lykkedes. Det eneste positive er, at vi ikke har penge i klemme i projektet, men det er en ringe trøst i det store billede. Vi må notere os den kommercielle beslutning, som Schultz har truffet, men vi havde naturligvis gerne set, at de havde fortsat arbejdet med den løsning, som er så tæt på at være en realitet, og som vi tror på ville være en god løsning for rigtigt mange advokater og andre, der søger juridisk information”, siger Danske Advokaters adm. direktør Paul Mollerup.

 

”På den korte bane forventer vi naturligvis, at Schultz og Karnov sørger for at holde løsningen i drift i overensstemmelse med de aftaler, de har indgået med vores medlemmer – store som små, men vi er ikke direkte involveret i den dialog, som finder sted parterne imellem.”

 

”Det er ikke kun en sorgens dag for advokatbranchen. Schultz Legal Research havde potentialet til at sikre bedre konkurrence omkring juridisk information til den offentlige sektor såvel som til dansk erhvervsliv.”

 

”Vi må se, hvad fremtiden byder på. Fremkomsten af generativ AI åbner muligheder for løsninger, som vi ikke kunne forestille os for år tilbage. Danske Advokaters ambition er fortsat at være med til at sikre reel konkurrence på markedet for juridisk information”, slutter Paul Mollerup.

 


Paul Mollerup
Paul Mollerup | Adm. direktør | 33 43 70 10 | pmo@danskeadvokater.dk


Kontakt

Paul er overordnet ansvarlig for den daglige drift af foreningen og bindeled til Danske Advokaters formand og bestyrelse. 

 

Paul har naturligt nok fokus på Danske Advokaters strategi, økonomi og ledelse. Derudover er han som adm. direktør involveret i en lang række af Danske Advokaters projekter og opgaver. 

 

Foreningens politiske interesser, kommunikation og forretningsudvikling fylder meget i Pauls dagligdag. 

Læs mere…

33 43 70 10