Mediatoruddannelsen

Mediatoruddannelsen er en kompetencegivende uddannelse til dig, der gerne vil være mediator. Uddannelsen har fokus på metoden, mediation og retsmægling, herunder teori og intensiv træning.

Mediatoruddannelsen er godkendt af Advokatsamfundet, Voldgiftsinstituttet, Voldgiftsnævnet og Domstolsstyrelsen. Uddannelsen lever op til uddannelseskravene i Mediationsinstituttet og Danske Mediatoradvokater.

58 kursuslektioner

Uddannelsens indhold

Flere og flere får øjnene op for fordelene ved mediation, som en effektiv, ressourcebesparende konfliktløsningsmetode, der kan bruges i en lang række professionelle kontekster og sager, såsom IT-, entreprise- og fami­lieretssager. 

Uddannelsesforløbet tager udgangspunkt i den faciliterende mediationsmetode, som er alment anerkendt i Danmark og har fokus på at etablere og facilitere rammer for håndtering af konflikter mellem to eller flere parter. Metoden er desuden anvendt som grundlag for implementeringen af retsmægling ved alle byretter og landsretter samt Sø- og Handelsretten siden 2008.

En del advokater, der deltager i uddannelsesforløbet, ønsker at virke som mediatorer og retsmæglere efter uddannelsesforløbets afslutning, mens andre kan ønske at anvende de nytilegnede færdigheder som partsadvokater i mediations- og retsmæglingssager. De fleste har som sidegevinst glæde af værktøjerne i deres advokatarbejde, herunder i forhandlinger i almindelighed i en lang række forskellige kontekster.

Uddannelsen afsluttes med udstedelsen af et diplom, med oversigt over modulernes indhold og lektioner/lektionspoint samt de oparbejdede kompetenceområder, der bevidner det afsluttede uddannelsesforløb som mediator.

Prisen inkluderer fuld forplejning og netværk. 

Der uddeles materialekompendier ved starten af forløbet. Da uddannelsen gennemføres over flere måneder, er der god tid til, at det indlærte stof kan relateres til det daglige arbejde. Der gennemføres ikke eksamen. Imidlertid er der deltagelseskrav, for at diplomet kan opnås ved afslutning af uddannelsen.

Efter endt uddannelse er der mulighed for at søge optagelse i foreningen Danske Mediatoradvokater på www.mediatoradvokater.dk, og for advokater er det muligt efterfølgende at blive udpegningsberettiget mediatoradvokat ved Mediationsinstituttet.

Moduler

Modul 1
29.01.2025 kl. 09:30 - 30.01.2025 kl. 16:00

Modul 1 introducerer deltagerne til de grundlæggende metoder i medi­ation og retsmægling, og samtidig får deltagerne kendskab til den grundlæggende filosofi, der ligger til grund for mediation. Deltagerne har i forløbet en aktiv rolle, og der veksles mellem oplæg, rollespil og opgaver, med inddragelse af litteratur, cases og artikler.

Modul 2
10.03.2025 kl. 09:00 - 12.03.2025 kl. 16:00

Modul 2 tager deltagerne igennem et intensivt træningsforløb, hvor der prøves kræfter med de lærte teknikker og teorier, som udvides med et internationalt perspektiv. Igen veksles der mellem oplæg, debat, cases og rollespil.

Modul 3
30.04.2025 kl. 09:00 - 01.05.2025 kl. 16:00

Modul 3 afrunder uddannelsen ved at fokusere på deltagernes egen mediations- og konflikthåndteringsstil, hvilket giver brugbare og praktiske red­skaber til deltagernes fremtidige rolle som mediator.

Det er en integreret del af uddannelsen, at man prøver teorien af i praksis umiddelbart efter, man har lært den, og der er feedback fra de dygtige undervisere og fra holdet med det samme. Det er meget lærerigt, og det giver samtidig et helt særligt sammenhold blandt kursisterne på holdet. Jeg kan varmt anbefale uddannelsen!
Tidligere deltager

Lærebøger og kursusmateriale, du som deltager skal skaffe inden start

Undervisere

Finn Lænkholm
Mediatoradvokat
Formand for Danske Mediatoradvokater og retsmægler ved domstolene; ejer af Lænkholm Mediation og advokat (H) i IDA; tilknyttet Mediationsinstituttet og Voldgiftsnævnet som mediator og mægler. Finn Lænkholm har gennemført over 300 sager som mediator, og har dertil stor erfaring som oplægsholder og underviser i mediation, forhandling og konfliktløsning.
Mogens Yde Knudsen
Advokat (H), LL.M.
Mogens Yde Knudsen er selv uddannet på Danske Advokaters mediatoruddannelse, da den blev udbudt første gang i 2002. Lige siden har han undervist i mediation på denne uddannelse og i diverse andre sammenhænge, herunder løbende som gæsteunderviser på Aarhus Universitet. Yde Knudsen har været retsmægler siden 2003 og medlem af International Trademark Association’s Panel of Mediators fra 2003 til 2018. Endvidere har Mogens medieret i mange konflikter, hvor han enten har været udpeget af Mediationsinstituttet eller direkte af parterne selv. Mogens har dertil skrevet diverse artikler og bogkapitler om mediation.
Baria Ahmed
Mediator og voldgiftsdommer
Baria er en britisk mediator og voldgiftsdommer, med fokus på internationale projekter. Hun har været medlem af Lead Training Faculty ved Center for Effektiv Dispute Resolution (CEDR) siden 2008, og har samarbejdet blandt andre Verdensbanken, IFC, UNDP, Inter-American Development Bank og EU. I Caribien var Baria med til at stifte Arbitration and Mediation Court of the Caribbean (AMCC) og hun har de sidste mange år arbejdet med mediation og mægling i forskellige, internationale kontekster.
Praktisk information
Moduler
3
Lektionspoint
58
Standardpris
49.995 kr. ekskl. moms
Medlemspris
42.000 kr. ekskl. moms
29. -30. januar, 10.-12. marts og 30. april - 1. maj 2025
Trinity, Kursus- og Konference Gl. Færgevej 30, Snoghøj 7000 Fredericia
16.-17. september, 28-30. oktober og 4.-5. december
Danske Advokater, Valencia Vesterbrogade 32 1620 København V
Chalotte Sørensen
Uddannelseskoordinator
Målgruppe

Advokater, advokatfuldmægtige, dommere og andre, der er interesserede i og kan bruge mediation professionelt. 

Aktuelle kurser

Der er ingen aktive kurser i øjeblikket
Kontakt os