1. april 2025

Mød vores erfarne underviser Ulla Zurita

Danske Advokater har gennem mange år haft det populære netværk Tinglysningsnetværk i skrivebordshøjde, og vi har netop oprettet et nyt hold med mødested i Odense foruden de eksisterende i Aarhus og København. Underviser gennem mange år og facilitator på netværkene, advokat Ulla Zurita, fortæller, hvorfor du allerede nu skal plotte netværket i din kalender.

Hvorfor skal man deltage i netværket/hvad får man ud af at deltage i netværket?

Deltagerne sidder hver især med forskellige problemstillinger, men har det til fælles, at de har brug for en konkret sparring i forhold til en tinglysningsudfordring – og her hjælper vi hinanden – alt ud fra hver vores ekspertiser. Helt konkret tager vi en rundt om bordet dialog ved hvert møde (4 møder i alt) og herefter et valgt emne. Imellem møderne sparrer vi via mail Når vi har en sag med Tinglysningsretten, følger vi den til dørs med efterfølgende vidensdeling i gruppen.

Hvem kan have glæde af at deltage i dette netværk?

Vi har på disse små netværk deltagere fra såvel advokatkontorer, ejendomsmæglerbranchen, landinspektører, landbrugsforeninger, fonde samt selvstændige aktører inden for tinglysning. Administrative medarbejdere, sagsbehandlere og sekretærer, der arbejder med såvel tinglysning som med fast ejendom i det hele taget vil få stor glæde af at deltage i et af disse små unikke netværk.

Deltagerne vælger selv emner og gæster med specialviden, så de har virkelig meget indflydelse. Mange sidder bl.a. med udfordringer i forhold til tinglysningsafgifter, hvorfor vi har valgt at arbejde videre med dette tema i 2025. På netværk Øst har vi allerede haft fornøjelsen af en fysisk ”rundt om bordet” dialog med et par medarbejdere fra Skat. Vi har også i år fokus på offentlige vurderinger – og har allerede i Aarhus haft besøg af en medarbejder fra Vurderingsstyrelsen.

Hvad gør Tinglysningsnetværk i skrivebordshøjde særligt?

Det, der gør netværket helt unikt, er, at det er små hold med max. 15 deltagere. Når der ikke er flere på holdet, er det hurtigt, let og overskueligt som deltager at få den aktuelle og konkrete sparring på en tinglysningsudfordring i fuldt fortroligt selskab.

Hvad er din rolle som underviser og facilitator?

Jeg har undervist for Danske Advokater i mere end 25 år. En tidligere chef fik mig med på scenen i sin tid. Jeg var hamrende nervøs for at undervise. Men så tog det fart, og det blev sjovt. Jeg husker i øvrigt stadig den 8. september 2009, hvor Danske Advokaters digitaliseringschef Steen Hermansen og jeg sammen skulle undervise i tinglysning for første gang. Det var akkurat samme dag, som den digitale tinglysning ”gik i luften”. Efterfølgende fyldte vi sale proppet med deltagere – og advokaterne fulgte chokeret med, når vi kunne fortælle om alle de tinglysningsmæssige udfordringer og strabadser, som deres sekretærer blev udsat for.

Jeg holdt SOS kurser rundt omkring i det ganske land – og med tiden blev kurserne mere specialiseret således, at vi nu har mange forskellige specialistkurser i tinglysning hos Danske Advokater. 

Jeg nyder at deltage i de tre små netværk, som jeg faciliterer. Alle deltagere er hjælpsomme – og jeg får lige så meget fagligt ud af det som de øvrige. Når jeg tænker på, at to af disse små netværk (Vest 1 og Øst) er startet i 2017 og stadig har flere af de oprindelige deltagere på – så tør jeg godt sige, at disse netværk er guld værd.

Det glæder mig, at vi har fået endnu et netværk op at stå i Aarhus (Vest 2). Og nu har vi så åbnet endnu et netværk på Fyn (Syd). Jeg glæder mig meget til at byde 15 deltagere mere – denne gang fra en ny del af landet - ind i vores værdifulde univers.

Læs mere om Tinglysningsnetværk i skrivebordshøjde her

Majbritt Damm
Kursuskoordinator
Kontakt os