Voldgiftsdommeruddannelsen

En modulopbygget uddannelse, som går i dybden med centrale emner som regelgrundlaget, forberedelse, habilitet, tilrettelæggelse og afvikling, vidneafhøring, kendelsen og salær.

Danske Advokaters Voldgiftsdommeruddannelse er forhåndsgodkendt af Advokatsamfundet til 42 kursuspoint.

42 kursuslektioner

Uddannelsens indhold

Uddannelsen udbydes i 2025 med bistand fra over 20 erfarne voldgiftsdommere, Dansk Forening for Voldgift, Voldgiftsinstituttet, Den Norske Advokatforening og London Court of International Arbitration (LCIA). 

Uddannelsen er primært henvendt til advokater og advokatfuldmægtige, som ønsker at kvalificere sig som voldgiftsdommere, men også andre, der ønsker at arbejde med voldgift i professionel sammenhæng.

Uddannelsen består af tre moduler. Undervisningsformen veksler mellem foredrag, diskussioner og øvelser, hvor deltagerne prøver kræfter som voldgiftsdommere.

Alle faser i en voldgift gennemgås. Retsgrundlaget, fortolkninger af aftaler, habilitet, ugyldighed, samarbejde med parter og andre voldgiftsdommere, forberedelsen, de mundtlige forhandlinger, processen, afhøringer, udformning af kendelsen og fuldbyrdelsen. Spørgsmål om honorar, organiseringen af det praktiske arbejde samt  andre forretningsmæssige behandles også. Arbejdet i nationale såvel som internationale voldgifter behandles.

Der udstedes certifikat efter gennemført forløb.

Moduler

Modul 1
19. aug. 2025 kl. 09:00 - 20. aug. 2025 kl. 16:30
  • Retsgrundlaget, voldgiftsdommer/opmandsrolle, habilitet, virksomhedens internationale processtrategier – om valget mellem voldgift og domstole regionalt og globalt

  • Tilrettelæggelse af voldgiften og voldgiftsprocessen, institutionel voldgift, ad hoc voldgift og ”fast track voldgift”

  • Den mundtlige forhandling

Første dag på modul 1 starter kl. 09.00 og slutter kl. 18.00, hvorefter der vil være fælles velkomstmiddag. Anden dag starter kl. 9.00 og slutter kl. 17.00. Begge dage foregår undervisningen i Danske Advokaters kursuscenter, Valencia, på Vesterbro i København.

Modul 2
9. sep. 2025 kl. 09:00 - 10. sep. 2025 kl. 15:30

Deltagerne prøver kræfter med en fiktiv voldgiftssag. Alle tildeles en rolle i et antal 3-mandsvoldgifter. Spillet udvikler sig i flere ”akter”, hvor der bl.a. fokuseres på forholdet mellem formanden og sidedommerne, altimens et hold vandrende dommere følger og coacher deltagerne.

På modulet behandles også praktiske spørgsmål i forbindelse med fortolkning af klausuler i voldgiftsaftaler og udformningen af voldgiftskendelsen. Der ses på eventuelle fejl, ugyldighed og ansvar samt på honorar-spørgsmålet – hvad skal voldgiftssagen sagen koste.

Første dag på modul 2 starter kl. 10.00 og slutter kl. 18.00; anden dag starter kl. 9.30 og slutter kl. 17.00. Begge dage foregår undervisningen i Danske Advokaters kursuscenter, Valencia, på Vesterbro i København. 

Modul 3
6. okt. 2025 kl. 13:00 - 7. okt. 2025 kl. 15:30

Voldgift i et internationalt perspektiv

Modulet afvikles hos London Court of International Arbitration (LCIA), hvor deltagerne præsenteres for de spilleregler, der gælder i et internationalt institut og på de forhold, man som voldgiftsdommer særligt skal iagttage, hvis man sidder i internationale voldgifter.

Første dag på modul 3 starter kl. 13.00 og slutter kl. 18.00, hvorefter der er planlagt en fælles middag i London, hvor alle deltagere og en række af de gæstende oplægsholdere og undervisere tager del. Anden dag starter kl. 9.00 og slutter kl. 16.00.

Rejse og ophold i London er ikke inkluderet i kursusprisen og deltagerne sørger selv for planlægning af rejsen. Danske Advokater forhåndsreserverer et antal hotelværelser, som deltagerne har mulighed for at bestille og garantere for ankomst via kreditkort samt afregne direkte med hotellet ved check-ud.

Et rigtigt godt forløb, med velafbalanceret vægtning mellem teori og praksis. Fantastiske og velrenommerede oplægsholdere.
Tidligere deltager

Undervisere

Jeppe Skadhauge
Advokat
Jeppe Skadhauge er en erfaren underviser og procesadvokat ved de danske domstole, voldgiftsretter og EU-Domstolen. Han er formand for Dansk Forening for Voldgift samt formand for bestyrelsen i Voldgiftsinstituttet. Herudover er Jeppe fagansvarlig for Danske Advokaters Voldgiftsdommeruddannelse.
Steffen Pihlblad
Generalsekretær
Lasse Højlund Christensen
Professor
Lasse Højlund Christensen har tidligere erfaring som advokat, har skrevet en ph.d. om ” Fremtidige fordringer – særligt med henblik på omstødelse”. I dag underviser han og er lektor ved Aarhus Universitet i procesret og insolvensret.
Lotte Wetterling
Independent arbitrator
Selvstændig mediator og voldgiftsdommer samt bestyrelsesmedlem. Præsident for Sø- og Handelsretten 2019 – 2022. Før det vicepræsident i Sø- og Handelsretten i ca. 6 år, landsdommer i Østre Landsret i ca. 4 år og dommer ved Retten i Helsingør i ca. 2 år. Tidligere også erfaring fra i alt ca. 7 år i advokatbranchen og som intern advokat i Novozymes A/S samt ca. 7 år i Justitsministeriets departement. Betydelig erfaring med voldgiftssager samt mægling og mediation siden 2010, både sager ved Voldgiftsinstituttet og ad hoc.
René Offersen
Advokat
René Offersen har stor erfaring fra dansk og international voldgift, herunder som voldgiftsdommer. Medlem af ICC International Court of Arbitration 2015-21 og bestyrelsen for Dansk Forening for Voldgift fra 2017. Han har skrevet artikler i danske og internationale fagtidsskrifter om voldgift.
Lars Lindencrone Petersen
Complianceansvarlig
Lars Lindencrone Petersen er en af vores mest alsidige undervisere. Han underviser især inden for rekonstruktion, forældelse og proces og advokatetik, men også gerne i andre emner. Lars er vores mest benyttede underviser. Han er formand for foreningens fagudvalg for hvidvask og medlem af etikudvalget. Herudover har Lars tidligere stor erfaring fra domstolene. Lars er videnpartner hos Bech-Bruun.
Lotte Pinstrup Eskesen
Advokat (H), Partner
Ole Spiermann
Partner, Advokat
Advokat Ole Spiermann er partner i Bruun & Hjejle. Ole har gennemført en lang række advokatundersøgelser, herunder af Danske Banks filial i Estland, og han har været medlem af begge undersøgelseskommissioner om Tibet såvel som granskningskommissionen om mink. Han har også deltaget i udarbejdelsen af Advokatrådets vejledning om advokatundersøgelser.
Peter Arnt Nielsen
Professor
Peter er professor på CBS og ekstern professor ved Europakollegiet i Brugge. Han forsker og underviser i dansk og international civilproces, voldgift og mægling samt dansk og international kontraktret. Peter er og har været medlem af flere lovforberedende udvalg og arbejdsgrupper i Danmark og EU samt ved Haagerkonferencen for International Privatret. Han er bl.a. medlem af Groupe européen de droit international privé, the European Association of Private International Law, the International Academy of Comparative Law og Academia Europaea. Peter Arnt Nielsen er certificeret voldgiftsdommer og retsmægler.
Søren Skibsted
Advokat, Partner
Søren er leder af Kromann Reumerts forretningsgrupper for teknologi og outsourcing. Han er beskikket som advokat i Danmark, og non-practicing solicitor i England og Wales. Søren rådgiver et bredt udsnit af danske og udenlandske virksomheder indenfor IT og teknologi med fokus på outsourcing, anskaffelser, konflikter og cybersikkerhed. Han har været involveret i en stor del af de største teknologiprojekter og -konflikter på det danske marked indenfor de seneste år. Søren er hyppig indlægsholder på udenlandske konferencer, senest om bestyrelsens ansvar for cybersikkerhed på IBA's konferencer i henholdsvis Californien, Florida og Berlin i 2022/2023, og han er forfatter til en række artikler om IT-retlige emner og outsourcing, herunder bestyrelsesforeningens vejledning om cybersikkerhed.
Jon Ulrik Stokholm
Højesteretsdommer
Med sin baggrund først som advokat i en årrække og medejer af flere advokatkontorer og nu som højesteretsdommer har Jon Stokholm en enorm juridisk viden, ikke mindst om proceduren i Højesteret. Herudover er han fagansvarlig for Danske Advokaters Voldgiftsdommeruddannelse.
Lotte Calundann Noer
Partner
Lotte har siden 2006 arbejdet med komplekse rets- og voldgiftssager, og er i kraft af sin erfaring og sine resultater en anerkendt procesadvokat. Hun har siden 2014 haft møderet for Højesteret. Lotte fungerer løbende som voldgiftsdommer i danske og internationale voldgiftssager og har selv ført et stort antal voldgiftssager. Lotte er medlem af bestyrelsen i Dansk Forening for Voldgift.
Praktisk information
Moduler
3
Kursuslektioner
42
Standardpris
49.995 kr. eksl. moms
Medlemspris
42.000 kr. ekskl. moms
19. -20. august, 9.-10. september og 6.-7. oktober 2025
Danske Advokater, Valencia Vesterbrogade 32 1620 København V og London (sidste modul)
Chalotte Sørensen
Uddannelseskoordinator
Rune Lillethorup
Kursus- og uddannelsesrådgiver
Målgruppe

Primært advokater og advokatfuldmægtige, som ønsker at kvalificere sig som voldgiftsdommere, men også andre, der ønsker at arbejde med voldgift i professionel sammenhæng.

Kontakt os