Afskedigelse af medarbejdere

I alt 7 kursuslektioner
Praktisk information
Type
Kursus
Kursuslektioner
7
Standardpris
6.700 kr.
Medlem af Danske Advokater
5.500 kr.
Early bird medlemsrabat
10 % (indtil 31. dec 2024)
Priser er ekskl. moms
22. maj 2025 09.00 - 16.00
Djøf Møde & Event Nørre Voldgade 106, 5., 1358 København K
Lær at tackle de mange forskellige juridiske forhold, der knytter sig til afskedigelse af medarbejdere. 
På kurset får du et solidt fundament for at vurdere en afskedigelsessag og de mange juridiske aspekter, der knytter sig til afskedigelsessituationen. Du får kendskab til både den private og offentligretlige ramme for afskedigelser.

Inden kurset Før kursusstart har du mulighed for at deltage i en kort survey om dine erfaringer og udfordringer med afskedigelsessager. Surveyen bidrager til dine egne refleksioner over dit arbejde og dine udfordringer på området. Den hjælper samtidig underviserne med at forberede og justere kurset i forhold til dine og de andre deltageres behov. Som forberedelse læser du også enkelte udvalgte materialer.

Alle aspekter ved afskedigelse af medarbejdere På kursusdagen kommer du hele vejen rundt om de mange aspekter ved afskedigelse af medarbejdere.

Dagen giver dig indsigt i:

  • afskedigelsesgrundlaget ud fra seneste praksis
  • de generelle regler om opsigelse, fx opsigelsesvarsler, anciennitetsberegning, rettidigheder ved afgivelse og partshøring af offentligt ansatte
  • fejl og uklarheder ved opsigelsen, suspension og fritstilling, fx beregning af minimalerstatning
  • usaglig afskedigelse (FUL § 2 b) og fratrædelsesgodtgørelse (FUL § 2 a)
  • reglerne om fx bonus og provision
  • opsigelser afgivet i strid med ligebehandlings- og forskelsbehandlingsloven
  • håndtering af bortvisning af lønmodtagere
  • lønmodtagers ophævelse som følge af arbejdsgivers grove misligholdelse.
  På kurset foregår undervisningen både som oplæg og aktive diskussioner.   Kurset bliver udbudt i samarbejde med Djøfs Kurser og Uddannelser.   Onlinespørgesession: Del dine erfaringer, og få svar på spørgsmål En måned efter kurset kan du deltage i en onlinespørgesession, hvor du sammen med de øvrige deltagere har mulighed for at stille spørgsmål til underviserne. Du kan både spørge til det, du har lært på kurset, og det, du har erfaret siden sidst. Underviserne vil også uddybe evt. pointer, som kan være opstået på baggrund af fx ny praksis. Sessionen foregår via platformen Zoom og varer ca. 30 min.

Undervisere

Jakob Bjerre
Partner, Advokat (H)
Jakob er indehaver af Advokatfirmaet Bjerre og beskæftiger sig med retssager ved alle retsinstanser og har gennem årene ført en række principielle sager. Han har virket som bisidder i forbindelse med undersøgelseskommissioner og har været konstitueret som landsdommer i både Vestre- og Østre Landsret. Jakob er ekstern lektor på Københavns Universitet og underviser i arbejdsret og civilprocesret. Jakob har tidligere været ansat som advokat i bl.a. arbejdsmarkedshovedorganisationen FTF, samt i Plesner og Bech-Bruun advokatfirmaer.
Michael Møllegaard Jessen
Advokat
Michael er en erfaren advokat hos HK Danmark og medlem af Højesteretsskranken. Han har ført talrige sager om ansættelsesretlige emner, herunder en række principielle sager. Michael har meget lang undervisningserfaring fra bl.a. Københavns Universitet, hvor han er ekstern lektor og censor. Michael er desuden forfatter til bl.a. "Tjenestemandsloven med kommentarer", Karnov 2021.
Målgruppe

Du arbejder med personalespørgsmål som fx jurist, HR-konsulent, chef eller advokat. Måske er du ansat i en faglig organisation, en virksomhed, en offentlig institution eller en arbejdsgiver- eller lønmodtagerorganisation.

Du har et vist forhåndskendskab til individuel ansættelsesret.

Andre tilsvarende kurser

Kontakt os