AI & IP

I alt 4 kursuslektioner
Praktisk information
Type
Kursus
Kursuslektioner
4
Standardpris
4.600 kr.
Medlem af Danske Advokater
3.850 kr.
Early bird medlemsrabat
10 % (indtil 31. dec 2024)
Priser er ekskl. moms
30. januar 2025 09.00 - 12.00
Danske Advokater, Valencia Vesterbrogade 32, 1620 København V
Reguleringen af brugen af AI-tjenester er i høj grad baseret på IP-rettigheder, da data udgør brændstoffet for tjenesterne. Og typisk er disse data beskyttet af IP-rettigheder.
På kurset får du et overblik over de væsentligste spørgsmål, som knytter sig til brugen af AI-tjenester. Du vil med den viden være i stand til at tackle de væsentligste problemstillinger som opstår, når virksomheder bruger AI i praksis.
Indhold

Kurset giver en gennemgang af de centrale problemstillinger med AI og IP-ret. Alle pointer i kurset illustreres med konkrete cases fra AI-tjenester.

På kurset får du:

  • AI-træning og ophavsret: Er det lovligt at anvende ophavsretligt beskyttet materiale til træning af AI?

  • memorization: Sker der en lagring af ophavsretligt beskyttet materiale i AI’en og er den lagring ulovlig?

  • beskyttelse af AI-genereret indhold: Er indhold skabt ved hjælp af AI kvalificeret til ophavsretlig beskyttelse?

  • hvem har ansvaret, når AI krænker et beskyttet værk? Brugeren? Udvikleren? Selve AI-modellen?

  • hvad har vi af praksis på området og kan der udledes nogle globale juridiske tendenser?

  • hvordan forholder den danske lovgivning sig til AI i relation til ophavsret?

  • hvordan er reguleringen af deepfakes?

  En del af kursusmaterialet udgøres af 3. udgave af bogen Entertainmentretten, som udgives umiddelbart inden kursusstart og bl.a. indeholder en gennemgang af de centrale problemstillinger med AI og IP-ret.

Undervisere

Jakob Plesner Mathiesen
Managing Counsel
Managing Counsel i Gorrissen Federspiel's IP-afdeling med speciale i AI og IP-rettigheder samt Medie & Entertainmentret. Som førende ekspert inden for IP-rettigheder har Jakob en dyb passion for teknologisk innovation med særlig fokus på AI. Hans ekspertise ligger i det komplekse samspil mellem nye teknologier og IP-rettigheder. Jakob er i front med at tackle de juridiske udfordringer ved AI. Han er desuden sekretær for Dansk Selskab for Ophavsret. I 2021 lancerede Jakob podcasten ”Entertainmentretten", hvor han sammen med professor Morten Rosenmeier behandler de mest aktuelle problemstillinger inden for IP-retten.
Morten Rosenmeier
Professor
Morten er professor i ophavsret og forfatter til en lang række ophavsretlige udgivelser. Morten er en meget aktiv underviser og han er engageret i en lang række selskaber fx som næstformand i bestyrelsen for Copydan Tekst og Node og som formand for Dansk Selskab for Ophavsret.
Målgruppe
Kurset henvender sig til den erfarne IP-advokat og andre, som beskæftiger sig med AI - enten som bruger af tjenesterne eller som rådgiver.
Carina Noer Larsen
Koordinator

Andre tilsvarende kurser

Kontakt os