Konkurs A-Z

I alt 14 kursuslektioner
Praktisk information
Type
Kursus
Kursuslektioner
14
Standardpris
10.500 kr.
Medlem af Danske Advokater
8.450 kr.
Early bird medlemsrabat
10 % (indtil 31. dec 2024)
Priser er ekskl. moms
5. marts 2025 10.00 - 17.00
6. marts 2025 09.00 - 16.00
Danske Advokater, Valencia Vesterbrogade 32, 1620 København V

OBS! Mulighed for online deltagelse

På dette todages kursus får du en dybdegående og praktisk gennemgang af de vigtigste aspekter i konkursbehandling. Lær fra erfarne kuratorer, som guider dig gennem hele processen fra konkursbegæring til afslutning af boet.

På kurset gennemgår vi konkursbegæringen, grundlaget for konkursdekretet og skifterettens behandling af tvister før og under konkursbehandlingen.

Du får indsigt i rettigheder og forpligtelser for blandt andet skyldner, kurator, kreditorer, panthavere og skifteretten. Samtidig lærer du at håndtere alt fra kreditor til omstødelse samt proaktivt at håndtere drift og salg af virksomheder i konkurs, hvilket styrker din viden og dine evner som rådgiver.

På kurset får du:
værktøjer til at håndtere konkursbehandling i praksis fra start til slut
viden om regler og praksis til at undgå faldgruberne
overblik til at træffe de rigtige beslutninger og rådgive de involverede parter.

Kurset er en del af Insolvensuddannelsen.

Dag 1 Preben Veng og Andreas Kærsgaard Mylin Den første dag gennemgår vi Skifterettens behandling af konkursbetingelserne, grundlag for konkursbegæring, habilitet, bostyre, sikkerhedsstillelse, afhøringer, kurators redegørelser og salær, ligesom skifterettens behandling af tvister før og under konkursbehandlingen. Du lærer om konkurskarantæne; hvordan og hvornår det sker.

Du bliver også opdateret på særlige forhold i overgang til konkurs efter reglerne om rekonstruktionsbehandling som de nye regler om forebyggende rekonstruktion eller forudgående likvidationsbehandling, ligesom du hører om aktiver og passiver, herunder konkursordenen og separatist- og panterettigheder. Vi slutter dagen af med at gennemgå håndtering af anmeldte kreditorkrav, fordringsprøvelser og retssager for og imod boet m.v.

Dag 2 Michala Roepstorff og Andreas Kærsgaard Mylin På dag 2 fokuserer vi på håndtering og salg af boets frie og pantsatte aktiver samt virksomhedsoverdragelse, - herunder drift i et konkursbo. Vi gennemgår også organisering, herunder sikring af aktiver, forsikring, bogholderi, gældbog, moms samt ejendoms- og panthaveradministration m.v.

Vi fortsætter med håndtering af de gensidigt bebyrdende aftaler, - herunder ansættelses-, leasing- og lejeaftaler, ligesom vi gennemgår konkursregulering samt anmeldelses- og dividenderet og modregning i konkurs. Dagen afsluttes med omstødelsesundersøgelser i metode, regelanvendelse samt materiel omstødelse og afdækning af ledelsesansvar samt forholdet til politimæssig efterforskning m.v.

Underviserne har fokus på den praktiske anvendelse af de regler, som regulerer området og tager i vidt omfang afsæt i konkrete situationer og stor praktisk erfaring. Der vil for kursisten være et større kursusmateriale m.v.

Overnatning Overnatning er ikke inkluderet i prisen, men skal bestilles særskilt. Vi samarbejder med en række hoteller, og som medlem af Danske Advokater får du rabat på dit ophold. De nærmeste hoteller er Hotel Coco og Hotel Savoy, som ligger få meter fra Danske Advokater.

Kurset udbydes i samarbejde med Djøfs Kurser og Uddannelser.

Undervisere

Andreas Kærsgaard Mylin
advokat
Andreas har mere end 25 års erfaring hovedsageligt inden for rekonstruktion af kriseramte virksomheder, - herunder ledelsesrådgivning, interimsledelse samt kreditorrepræsentation - overdragelse af nødlidende virksomheder og andre insolvensretlige forhold. Han har ført flere insolvensager for Højesteret og er beskikket som fast medhjælper ved Sø- og Handelsretten i København. Derudover arbejder Andreas med generel erhvervsret i en altid forretningsmæssig, værdiskabende og aktiv tilgang til sagen, både i dyb faglighed og samtidig med en tradition for ubundet kreativitet i forhold til klientorienterede helhedsløsninger.
Preben Veng
Retsassessor
Preben har mere end 25 års erfaring fra domstolene med behandling af nærmest alle domstolenes sagstyper og har i flere omgange været chef for Skifteretten i Aarhus. Siden marts 2019 har han været chef for både fogedretten og skifteretten ved Retten i Aarhus. Preben har siden 2014 fungeret som underviser både eksternt og internt ved domstolene og har tidligere været fagredaktør på Fuldmægtigen vedrørende insolvensretlige afgørelser. Preben er medlem af Konkursrådet.
Michala Roepstorff
Partner
Michala Roepstorff er på listen over europæiske juridiske eksperter (European Legal Experts – EMEA) inden for insolvens og rekonstruktion af kriseramte virksomheder. Hun har mangeårig specialerfaring og er inden for dette felt en yderst erfaren og værdsat underviser.
Målgruppe
Medarbejdere i finansielle virksomheder, revisorer, kreditorrepræsentanter, ansatte hos domstolene, advokater og advokatfuldmægtige samt andre der beskæftiger sig med konkurs.
Carina Noer Larsen
Koordinator

Andre tilsvarende kurser

Kontakt os