Rekonstruktion - Insolvens 2025

I alt 7 kursuslektioner
Praktisk information
Type
Kursus
Kursuslektioner
7
Standardpris
5.250 kr.
Medlem af Danske Advokater
4.250 kr.
Early bird medlemsrabat
10 % (indtil 31. dec 2024)
Priser er ekskl. moms
21. maj 2025 09.00 - 16.00
Danske Advokater, Valencia Vesterbrogade 32, 1620 København V

Dette kursus giver grundlaget for at kunne rådgive og bistå før og under en rekonstruktion, hvad enten en rekonstruktion skal ske udenfor skifteretten, i en forebyggende rekonstruktion eller ved indenretlig rekonstruktion i skifteretten.

OBS! Mulighed for online deltagelse

Du får kendskab til konkurslovens regler om rekonstruktion og forløbet af en udenretlig rekonstruktion samt viden om nyeste lovændringer og praksis i relation til rekonstruktion og i tilknytning hertil en række praktiske håndgreb i arbejdet under en rekonstruktion med tilrettelæggelse, analyse og løsninger samt økonomi, modeller etc.

Som deltager får du et grundlæggende kendskab til de mest centrale dele i forberedelse og forløbet af en rekonstruktion, uanset om denne sker udenretligt eller indenretligt, herunder

  • Rekonstruktionsbehandling som både “værktøj” og “løsning”, - herunder anvendelse af de nye regler om forebyggende rekonstruktion, rekonstruktionsbehandling efter reglerne i konkursloven, eller rekonstruktion udenfor skifteretten (den udenretlige rekonstruktion). Det være sig redskaber til i en “turn-around” ved resultatforbedringer i driften eller anden omstrukturering i ejer og kapitalforhold, frasalg, salg til anden ejerstruktur. Alt med en række praktiske procesbeskrivelser i faktisk og til tider kreativ “redning” af den nødlidende virksomhed etc.

  • Forløb af rekonstruktion såvel indenretlig som udenretlig, - herunder etablering, virksomhedens drift, perioden og ophør, krav til kreditorinformation, dokumentation og materiale, regnskabsgranskning, mellemregninger, cash pool-ordninger, kreditorforhandlinger mv.

  • Viden om mulige ”rekonstruktionsmodeller”, herunder ved en frivillig akkord, tvangsakkord, virksomhedsoverdragelse og øvrige kapitalejermodeller samt muligheder for ledelsesovertagelse, omstødelsesforebyggelse tvangsakkord i konkurs som en rekonstruktion m.v.

  • En indføring i bl.a. mulighederne for at gennemføre en ”fast track”-virksomhedsoverdragelse.

  • Viden om lønmodtagerens retsstilling i rekonstruktion, herunder ved virksomhedsoverdragelse i henholdsvis rekonstruktion og forebyggende rekonstruktion samt beskyttelsen hos Lønmodtagerens Garantifond, men også kapital- og likviditetstilførsel ved anvendelse af reglerne hos Lønmodtagernes Garantifond.

  • Håndtering af de gensidigt bebyrdende aftaler - herunder viden om konsekvenserne ved videreførelse af aftaler samt genetablering af ophævede aftaler samt muligheder for ensidigt at skifte kontraktpart (tvunget debitorskifte) og overdragelser mv.

  • Indgående kendskab til panthavers rolle og indflydelse i en rekonstruktion, uagtet om denne sker udenretligt, i en forebyggende rekonstruktion eller i rekonstruktion samt håndtering af andre tredjemandsrettigheder.

  • Grundigt indblik i reglerne omkring gennemførelsen af en rekonstruktion, herunder vedtagelse af rekonstruktionsforslag og stadfæstelse, stemmeregler og skifterettens medvirken m.v.

  • Særlige forhold til skat og afgifter for en virksomhed under rekonstruktion i drift, salg eller virksomhedsoverdragelse, - herunder periodisering, akkordering af offentligretlige krav m.v.

  • Overblik over nyeste retspraksis

  • Overblik over de aktuelle regelændringer

Kurset er en kombination af teori og praktiske eksempler m.v.

Kurset holdes i samarbejde med Djøf Kurser og Uddannelser

Undervisere

Andreas Kærsgaard Mylin
advokat
Andreas har mere end 25 års erfaring hovedsageligt inden for rekonstruktion af kriseramte virksomheder, - herunder ledelsesrådgivning, interimsledelse samt kreditorrepræsentation - overdragelse af nødlidende virksomheder og andre insolvensretlige forhold. Han har ført flere insolvensager for Højesteret og er beskikket som fast medhjælper ved Sø- og Handelsretten i København. Derudover arbejder Andreas med generel erhvervsret i en altid forretningsmæssig, værdiskabende og aktiv tilgang til sagen, både i dyb faglighed og samtidig med en tradition for ubundet kreativitet i forhold til klientorienterede helhedsløsninger.
Line Herman Langkjær
Lektor
Line Langkjær Adjunkt, ph.d., cand.jur., Aarhus Universitet Line forsker i insolvensret og underviser i rekonstruktion på Aarhus Universitet. Som forsker og med en baggrund som advokat har hun en stærk både teoretisk og praktisk tilgang til emnet. Line har tidligere været ansat som advokat ved Lett Advokatpartnerselskab, hvor hun bl.a. arbejdede med konkurs- og rekonstruktionsbehandling. Hun har i de senere år deltaget som Danmarks repræsentant ved UNCITRAL (United Nations Commission on International Trade Law), hvor der p.t. pågår arbejde vedrørende rekonstruktion af SMV’er.
Målgruppe
Advokater, domstolsjurister, jurister, revisorer, medarbejdere i pengeinstitutter, lønmodtagerrepræsentanter, medarbejdere hos SKAT samt Gældsstyrelsen, konsulenter og andre rådgivere, der beskæftiger sig med kriseramte virksomheder.
Carina Noer Larsen
Koordinator

Andre tilsvarende kurser

Kontakt os