Udvisning, varetægtsfængsling og frihedsberøvelse af udlændinge

I alt 7 kursuslektioner
Praktisk information
Type
Kursus
Kursuslektioner
7
Standardpris
5.250 kr.
Medlem af Danske Advokater
4.250 kr.
Early bird medlemsrabat
10 % (indtil 31. dec 2024)
Priser er ekskl. moms
11. november 2025 09.30 - 16.30
Danske Advokater, Valencia Vesterbrogade 32, 1620 København V
Bliv opdateret på de nyeste regler og praksis om udvisning af kriminelle udlændinge, nyeste praksis vedrørende frihedsberøvelse af udlændinge.
Du får styr på udlændingelovens bestemmelser og praksis om udvisning af udlændinge ved dom og meddelelse af indrejseforbud og udvisning.

Reglerne vedrørende udvisning og frihedsberøvelse af udlændinge ændres løbende. På kurset bliver du opdateret på de nyeste regler og praksis om udvisning af kriminelle udlændinge, nyeste praksis mht. frihedsberøvelse af udlændinge udlændinge i medfør af Dublinforordningen, regler og praksis om overførsel af udlændinge og hvilke indgreb, der kan foretages over for frihedsberøvede udlændinge.

Fokus er på reglerne om udvisning, meddelelse af indrejseforbud og frihedsberøvelse af udlændinge, som er komplekse. Reglerne er yderst relevante at have kendskab til, da der oftest opstår spørgsmål herom, når en udenlandsk borger er tiltalt i en straffesag.

Du bliver orienteret om bestemmelser og praksis vedrørende varetægtsfængsling og frihedsberøvelse af udlændinge, herunder den bagvedliggende EU-retlige regulering.

Vi gennemgår og belyser udlændingelovens relevante bestemmelser ved tæt inddragelse af praksis samt relevante retningslinjer fra Rigsadvokaten, ligesom udlændingemyndighedernes rolle belyses.

Vi tager udgangspunkt i de praktiske spørgsmål, der tit opstår i forbindelse med sager, hvor den tiltalte er udlænding. Det er bl.a. udvisning ved dom, spørgsmål om varetægtsfængsling og frihedsberøvelse, herunder særlige spørgsmål om frihedsberøvelse af asylansøgere, EU-borgere samt spørgsmål om erstatning for uberettiget frihedsberøvelse. Desuden fokuserer vi på Dublinforordningen og frihedsberøvelser med henblik på overførsel af asylansøgere.

Undervisningsformen veksler mellem teori og cases, hvor vi tager udgangspunkt i de mange praktiske eksempler og situationer, der kan opstå i retten.

Undervisere

Eddie Omar Rosenberg Khawaja
Advokat (H), Partner
Eddie Omar Rosenberg Khawaja har været ansat i Justitsministeriet, hvor han bl.a. har arbejdet med national og international strafferet samt EU-ret. Han har endvidere været offentlig anklager hos Københavns Politi, statsadvokaturen og Rigsadvokaten. Forud herfor var han i en række år ansat på Institut for Menneskerettigheder. Han har derfor en omfattende erfaring med både nationale og internationale straffesager samt menneskeretlige spørgsmål. Derudover har han også udlændingeret som sit ekspertiseområde, hvor han har særlig erfaring med at føre principielle sager ved domstolene med fokus på menneskerettigheder og EU-retten. Han har endvidere procederet for EU-Domstolen. Han underviser endeligt i en række strafferetlige og udlændingeretlige fag ved Det Juridiske Fakultet ved Københavns Universitet og på kurser for advokater og dommere mv.
Iren Hagen
Vicestatsadvokat
Iren Hagen er vicestatsadvokat hos Rigsadvokaten (Kvalitetsafdelingen) og har bl.a. det faglige ansvar for straffeprocessuelle spørgsmål, behandlingen af tekniske beviser, organiseret kriminalitet og udlændingeområdet – herunder udvisning ved dom. Iren har en fortid i bl.a. Justitsministeriets departement og Rigspolitiet.
Målgruppe
Forsvarsadvokater og advokater og jurister, der rådgiver om udlændingelov.

Andre tilsvarende kurser

Kontakt os