Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser
uddannelse

Forretningsorienteret klientrådgivning

 

 

 

 

 

 

 

 

Få udvidet dit rådgivningsområde og bliv godt klædt på til at påtage dig rollen som betroet, forretningsorienteret sparringspartner for dine klienter.

Download information om uddannelsen her.


Danske Advokater udbyder i samarbejde med Advokurser en fleksibel forretningsorienteret uddannelse, som er tilpasset advokatbranchens udfordringer. Førende undervisere og professorer fra Copenhagen Business School udfordrer dig personligt såvel som professionelt og giver dig nye færdigheder og viden, som vil gøre dig til en endnu bedre rådgiver.
 

Design din egen uddannelse

Et uddannelsesforløb består af fem valgfrie kurser ud af seks mulige. Dermed giver uddannelsen dig mulighed for at fokusere og udvikle dig inden for de områder, der bedst matcher din klientbase og dine karriereambitioner. Du designer forløbet og bestemmer varigheden heraf - så længe du har gennemført de fem kurser inden for to år.

 

De korte, men intensive kurser er planlagt som blended learning-undervisning, hvor fire lektioner finder sted online, mens syv lektioner undervises fysisk. Kombinationen af online og klassisk undervisningsamt casestudier skaber et fleksibelt, dynamisk og udfordrende læringsmiljø.

 

Efter uddannelsen kan du – afhængig af de kurser, du vælger:

  • Identificere strategiske udviklingsmuligheder i klientens aktuelle situation
  • Definere og rådgive om udviklingsmuligheder i klientens forretningsmodel
  • Analysere klientvirksomhedens aktuelle økonomi
  • Identificere og udfordre klientens aktuelle tilgang til sine kunder og rådgive i forbindelse hermed
  • Analysere dine klienters regnskaber og lade klientens økonomi og regnskabsmæssige udfordringer indgå i din juridiske rådgivning
  • Yde forretningsorienteret sparring med klienten om muligheder og risici forbundet med digitale transformationer.


Du bliver med andre ord solidt klædt på til at påtage dig rollen som forretningsorienteret og betroet sparringspartner for klienten og en endnu bedre og mere helhedsorienteret juridisk rådgiver.

 

Uddannelsen og de 6 kurser er forhåndsgodkendt af Advokatsamfundet.

 

24. april 2025, 11 lektioner (4 online / 7 fysisk)
Strategi og strategisk udvikling

Du bliver introduceret til teori og værktøjer til at arbejde med og rådgive om strategi og strategisk udvikling med udgangspunkt i de markeder, dine klienter agerer i.

 

Underviser:


Thomas Ritter
Thomas Ritter er professor på Institut for Strategi og Innovation på Copenhagen Business School (CBS). Thomas har skrevet adskillige artikler og bøger om bl.a. strategi, forretningsudvikling, kundeindsigt og strategisk krisehåndtering. Han underviser på CBS Bestyrelsesuddannelser, CBS’ EMBA uddannelser og Master of Business Development. Derudover er Thomas konsulent og oplægsholder for en række virksomheder på tværs af brancher.

 

6. maj 2025, 11 lektioner (4 online / 7 fysisk)
Forretningsudvikling og -modeller

Du lærer at kontekstualisere din rådgivning, så din juridiske ekspertise er omdrejningspunktet, mens din forståelse for klientens virksomhed, forretningsmodel og markedsvilkår er rammen. 

 

Underviser: 


Mogens Bjerre
Mogens Bjerre, erhvervsforsker og ph.d., er lektor på Institut for Afsætningsøkonomi på Copenhagen Business School (CBS) siden 2005. Inden da arbejdede Mogens som management konsulent i mere end 10 år. Mogens har skrevet adskillige bøger om bl.a. franchising, mærkevarebegrebet, trade marketing, key account management, strategisk relationsmarkedsføring og organisationers købsadfærd. Seneste skud på stammen er Morgendagens Salg & Salgsledelse samt Sales Governance. Han underviser på CBS’ MBA-uddannelser, HD Strategisk Salg & Marketing. Derudover er han bestyrelsesmedlem i en række virksomheder og fonde.

 

27. maj 2025, 11 lektioner (4 online / 7 fysisk)
Virksomhedsøkonomi og regnskabsforståelse

Du bliver introduceret til teori og værktøjer omhandlende indtægts-, omkostnings- og lønsomhedsbegreber. Vi ser bl.a. på, hvad det betyder at klassificere omkostninger i forhold til indtægter med henblik på at fordre lønsomhed- og risikostyringen i en virksomhed.

 

Underviser: 


Carsten Rohde
Carsten Rohde, ph.d., er institutleder og professor ved Institut for Regnskab og Revision, Copenhagen Business School. Han har publiceret flere artikler og bøger om opbygning og anvendelse af såvel traditionelle som strategiske økonomi- og ledelsesstyringssystemer. Carsten har en omfattende erfaring fra praksis gennem rådgivning af og samarbejde med et stort udvalg af virksomheder af forskellig type, størrelse, branche og ejerform.

 

21. oktober 2025, 11 lektioner (4 online / 7 fysisk)
Klientens kundefokus og servicebaserede forretningsmodel

Du bliver introduceret til teori og værktøjer for at kunne vurdere og vejlede om kundeorientering, service og serviceaftaler som konkurrenceparameter for dine klienter.  Vi tager udgangspunkt i de markeder, dine klienter agerer i og ser på udbyderne og kunderne i markedet, forandringer og tendenser. På baggrund af dette lærer du at vurdere, hvilke muligheder dette til sammen giver klienten.

 

Underviser: Mogens Bjerre

 

4. november 2025, 11 lektioner (4 online / 7 fysisk)
Økonomi- og ledelsesstyringsværktøjer

Du bliver introduceret til teori og værktøjer for at forstå virksomhedens økonomi- og ledelsesstyringssystemer, herunder hvilke ledelsesstyringsmekanismer der typisk kan anvendes i virksomheder i forskellige markedssituationer og med forskellige strukturer.

 

Underviser: Carsten Rohde

 

2. december 2025, 11 lektioner (4 online / 7 fysisk)
Digitale transformationer

Du får indsigt i, hvordan datadrevne forretningsmodeller, herunder platforme, ændrer markedet. Du lærer om betydningen af netværkseffekter, data og forbrugeradfærd og får en generel begrebsforståelse, som du kan bruge som afsæt i din juridiske rådgivning til gavn for dine klienter.

 

Underviser: 


Jan Trzaskowski
Jan Trzaskowski er juraprofessor ved CBS og Aalborg Universitet. I mere end 25 år har han beskæftiget sig med juridiske og regulatoriske aspekter af informationsteknologi med særligt fokus på databeskyttelsesret, markedsret og grundrettigheder. For tiden fokuserer han på samfundsmæssige konsekvenser af informationsteknologi og regulering af datadrevne forretningsmodeller. Aktuel med bogen Your Privacy Is Important to Us! – Restoring Human Dignity in Data-Driven Marketing (2021).Praktiske oplysninger

Uddannelsen og de 6 kurser er forhåndsgodkendt som lovpligtig efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige af Advokatsamfundet. Hvert kursus tæller 11 lektioner, og et samlet uddannelsesforløb tæller 55 lektioner.

 

Uddannelsens moduler er alle designet som blended learning, hvor fire lektioner foregår online, og syv lektioner foregår fysisk i vores moderne undervisningslokaler på Vesterbrogade i København.

 

Priser og tilmelding

For at gennemføre uddannelsen, skal du vælge 5 ud af 6 kurser – se tilmeldingsblanketten nedenfor. Ved at tilmelde dig uddannelsen får du en samlerabat svarende til 10 procent pr. kursus.

 

Priser

Pris for hele uddannelsen inkl. 10 procent samlerabat:

Medlem hos DAD /ADVOKurser: 44.975 kr.

Standardpris (ikke-medlemmer): 58.475 kr.

 

Pris pr. kursus:

Medlem hos DAD /ADVOkurser: 9.995 kr.

Standardpris (ikke-medlemmer): 12.995 kr.

 

 

I videoerne herunder kan du høre nogle af deltagerne fortælle om deres indtryk af uddannelsen.

 

 

 

 

 

 

Nyheder

KURSER

Kursus Danske Advokater
Kursus | 33 43 70 00 | kursus@danskeadvokater.dk


Kontakt

Danske Advokater afholder kurser og uddannnelser inden for de fleste privat- og erhvervsretlige emner. Kontakt os, hvis du har spørgsmål vedrørende et kursus.

Læs mere…

33 43 70 00