Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Hvad koster en advokat?

Det er meget forskelligt. Derfor er det altid en god ide at ringe til et par advokater og spørge

Der er ikke én fast timepris, der gælder for alle advokater. Og heller ikke en fast pris for de forskellige opgaver. Folk er forskellige og ligeså deres livssituation, problemer og behov.

Hvis du vil vide noget om prisen på at løse din sag, er det en god ide at ringe til et par advokater og spørge, hvad de skal have for at kigge på og løse dit juridiske problem. Og her skal du huske, at det ofte er smartere at gå til en advokat, inden et problem er opstået. En advokatrådgivning kan nemlig være en forsikring mod mange søvnløse nætter.

Nogle advokater tager mere for rådgivningen end andre, f.eks. fordi de er specialister. Til gengæld er de måske hurtigere til at løse problemet.

 

Det skal være et rimeligt salær

Advokater må ifølge danske lov kun tage et rimeligt salær for deres arbejde. Det betyder, at der er et loft for, hvor dyrt det kan blive at gå til advokat. Advokaten skal også, allerede når I indgår aftalen om jeres samarbejde, give dig en indikation af, hvad rådgivningen vil koste. Hvis det ikke er muligt at give en fast pris, skal han eller hun oplyse dig om, hvordan salæret beregnes og hvor mange timer, der forventes at blive brugt.

Advokaten er også forpligtet til at give dig løbende besked, hvis regningen bliver højere end forventet.

Hvis du så, når sagen er færdig og du har fået din regning, er utilfreds med salæret, kan du klage til Advokatnævnet. Du kan læse mere om, hvordan du klager på www.advokatnævnet.dk.

 

Få en vurdering af sagen

Det er altid en god ide at få advokaten til at vurdere, hvad du vil få ud af samarbejdet – specielt hvis din sag kræver, at du må en tur i retten. Advokaten kan ikke garantere et resultat, men kan give dig et praj om, hvordan sagen vil falde ud. Og advokaten kan ofte foreslå alternative måder at løse netop din konflikt.

Nyheder

KURSER

Ulrikke W. Krogbeck
Ulrikke W. Krogbeck | Vicedirektør for medlemsservice og brancheudvikling | uwk@danskeadvokater.dk


Kontakt

Ulrikkes overordnede opgave er at få engagerede medlemmer og skabe værdi af medlemskabet af Danske Advokater.


Sammen med sin afdeling skal hun finde ud af, hvad medlemmer og kunder vil have, og hvordan Danske Advokater kan udvikle branchen sammen med dem. 

Læs mere…

33 43 70 13