Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Kunstig intelligens (AI) i advokatbranchen 2024

Kunstig intelligens (AI) i advokatbranchen 2024 
Konference den 23. oktober i Aarhus og den 30. oktober i København

Konferencen giver dig indsigt i og nyttig viden om brug af kunstig intelligens (AI) i advokatbranchen.

 

Konferencen er forhåndsgodkendt af Advokatsamfundet til 6 lektioner.

 

I oktober holder vi to heldagskonferencer om kunstig intelligens (AI) i advokatbranchen med samme indhold i hhv. Aarhus og København. Fokus vil være på, hvordan advokater kan bruge AI i deres juridiske arbejde. Vi kommer omkring muligheder og udfordringer med AI, advokatetik, complianceforhold og indsigt i, hvad der er muligt i dag med praktisk brug af AI.

 

Konferencen er for dig, der interesserer sig for eller gerne vil vide mere om mulighederne, og hvordan du kommer i gang med brug af AI i din advokatvirksomhed.

 

Se programmet her:

  • 09:30 – 10:00 Tjek ind og kaffe/let morgenmad.
     
  • 10:00 – 10:10 Velkomst v/digitaliseringschef Steen Hermansen, Danske Advokater
    Præsentation af dagens program, og orientering om deltagernes mulighed for at bidrage med viden og spørgsmål om AI hele dagen via Mentimeter.
     
  • 10:10 – 10:50 Retssikkerhed vs. AI-beslutninger v/adm. direktør Paul Mollerup og specialkonsulent Charlotte Hvid, Danske Advokater
    Vi står foran et gennembrud i forhold til at kunne anvende AI som beslutningsstøttende værktøj i den offentlige forvaltning, ved domstolene og på voldgiftsområdet.
    Hvordan sikrer vi retssikkerheden, når AI bidrager og generer indhold i vores juridiske arbejde? På Retssikkerhedens Dag den 26/9 var der et spor om AI & Retssikkerhed.
    Paul og Charlotte giver en opsummering af udbyttet af deltagernes drøftelse af emner som Gør AI os dovne eller bedre?, Hvordan får vi gevinster af AI uden bias?, AI i det offentlige – fordele og ulemper og AI i retssystemet.
     
  • 10:50 – 11:10 Formiddagspause
     
  • 11:10 – 11:30 Leverandørers ibrugtagning af AI i deres egne løsninger v/digitaliseringschef Steen Hermansen, Danske Advokater
    AI bliver på sigt en naturlig del af mange it-systemer. AI arbejdsgruppen har fået præsenteret en række løsninger, som Steen giver indsigt i. Nogle er målrettet juridisk arbejde, og andre er generelle løsninger, der benytter AI.
     
  • 11:30 – 12:15 Praktiske eksempler på brug af AI v/indehaver Jesper Køppen Fenger-Mieritz, Mieritz Advokatfirma
    Der findes i dag mange forskellige kunstig intelligens-løsninger, der er tilgængelige for alle. Det kan være svært at gennemskue og komme i gang. Jesper har brugt AI i længere tid og deler ud af sin erfaring og viser i praksis, hvordan han benytter en række forskellige online AI-værktøjer, der hjælper ham med såvel juridiske som mere praktiske opgaver og dermed letter nogle arbejdsopgaver i hans hverdag.
     
  • 12:15 – 13:00 Frokost
     
  • 13:00 – 13:45 Introduktion til AI Act og anden relevant lovgivning v/partner Marlene Winther Plas, DLA Piper og partner Kristian Storgaard, Kromann Reumert
    Der er en række compliancemæssige forhold, I skal forholde jer til ved brug af kunstig intelligens (AI). Marlene og Kristian gennemgår, hvad I som advokatvirksomhed skal være opmærksomme på af både nuværende lovgivning, og hvad der er på vej med den nye AI Act, hvis I vil benytte AI i jeres daglige arbejde. Reglerne gælder, uanset om I er en stor eller lille virksomhed.
     
  • 13:45 – 14:30 AI-arbejdsgruppens hjælp til din virksomhed v/partner Marlene Winther Plas, DLA Piper og partner Kristian Storgaard, Kromann Reumert
    Danske Advokaters AI-arbejdsgruppe har udarbejdet forskelligt materiale, der kan hjælpe jer til at forstå, hvad kunstig intelligens (AI) er, og hvad I skal være opmærksom på ved ibrugtagning af AI i jeres juridiske arbejde. Der vil være forskel på ønsker og funktionalitet. Marlene og Kristian vil undervejs også fortælle, hvordan de i deres advokatvirksomheder arbejder med AI.
     
  • 14:30 – 14:50 Eftermiddagspause
     
  • 14:50 – 15:30 Er store sprogmodeller (LLM) kritisk infrastruktur? v/Head of AI Lab Jens Kaas Benner, Alexandra Instituttet
    Generativ AI, især Large Language Models (LLM'er), har haft en betydelig indflydelse på vores samfund i de sidste par år. Der er et stort forretningspotentiale i teknologien. Det rejser et kritisk spørgsmål: Er denne teknologi en vigtig infrastruktur for virksomheder, samfund og lande, og bør den kontrolleres af amerikanske tech-giganter? Hvorfor har vi brug for en LLM med danske juridiske tekster?
     
  • 15:30 – 16:20 AI mellem fornuft og følelse v/professor, Ph.D. Jan Damsgaard, CBS
    AI som makker – konkurrent eller kollega?
    Fører AI til faglig dovenskab?
    Fremtiden for AI i advokatbranchen – syv magre eller syv fede år?
     
  • 16:20 – 16:30 Opsummering og afslutning v/digitaliseringschef Steen Hermansen, Danske Advokater
     
  • 16:30 – 17:30 Netværkstid med et glas vin/øl/vand og snacks


Konferencerne planlægges i samarbejde med Danske Advokaters AI-arbejdsgruppe. Du kan læse mere om deres arbejde og materiale her.

 

Tid og sted:

Konferencerne finder sted den 23. oktober i Centralværkstedet, Værkmestergade 9, 8000 Aarhus C. og den 30. oktober hos Danske Advokater, Vesterbrogade 32, 1620 København V.

 

Tilmelding:

Du kan tilmelde dig her:


Konferencen er kun for advokater og ansatte i virksomheder, der er medlem af Danske Advokater, eller personer, der har et servicemedlemskab. Pris kr. 995,- ekskl. moms.
 


Har du hørt om vores nye AI-uddannelse?

Til november 2024 starter vores helt ny AI-uddannelse, der klæder dig på til dit arbejde med AI og gør dig i stand til at håndtere juridiske spørgsmål og usikkerheder, der naturligt dukker op i forbindelse med din forretnings eller din klients udforskning af de muligheder, AI giver. Uddannelsen er udviklet i samarbejde med Plesner.

Læs mere om uddannelsen og tilmeld dig her 

Nyheder

KURSER

Steen Hermansen
Steen Hermansen | Digitaliseringschef | 33 43 70 21 | she@danskeadvokater.dk


Kontakt

Steen rådgiver medlemsvirksomheder i køb af it, har kendskab til leverandørerne af it-systemer og er i tæt dialog med domstolene ved udrulning af nye digitaliseringsprojekter.


Han er vores spidskompetence vedrørende it-relaterede emner som den digitale retsproces, digital tinglysning, sikker mail med retterne, ejendomsdatarapporter, cloud computing m.m.


Steen afholder løbende undervisning inden for it-relaterede emner.

Læs mere…

33 43 70 21

Forening Danske Advokater
Foreningsadministration | 33 43 70 00 | forening@danskeadvokater.dk


Kontakt

Hvis du har praktiske spørgsmål til et foreningsarrangement, er du meget velkommen til at kontakte koordinationscenteret.

Læs mere…

33 43 70 00