Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.


28-08-2023
Kommentar til regeringens domstols-udspil

Regeringen vil afsætte 1,8 mia. kr. over en fireårig periode til domstolene på finansloven. Det fremgår af en artikel i Jyllands-Posten.

 

Danske Advokaters formand, Jesper Rothe, udtaler i den forbindelse:

 

”Vi skal have bragt de alt for lange ventetider ved domstolene ned. Derfor er det positivt, at regeringen kommer med en tiltrængt saltvandsindsprøjtning. Alle problemer bliver imidlertid ikke løst på én gang med denne bevilling. Det kræver en kontinuerlig indsats over en årrække.

 

Jeg er også spændt på at se, hvordan politikerne kommer til at forholde sig til de mange forslag fra Rørdam-udvalget. Det arbejde udviklede sig i betydelig grad til et sparekatalog. Det ville være ærgerligt, hvis man fra Christiansborg ødelægger de gode takter i regeringens udspil ved at forringe retssikkerheden, som nogle af forslagene utvivlsomt vil gøre.

 

Danske Advokater foreslår derfor, at man benytter lejligheden til at få gjort noget ved hele det nødlidende retshjælpsområde, når man alligevel skal forhandle en økonomisk aftale for domstolene. Hvis vi får styrket og afbureaukratiseret retshjælpen, vil det netop lette presset på domstolene, fordi nogle sager kan løses via retshjælp, inden de bliver til dyre retssager for samfundet. Det var lige netop den opgave, som det skrinlagte Waage-udvalg havde. Nu er chancen der for at rette op på det hængeparti.

 

Jeg håber også, at politikerne vil tage initiativer, der kan sikre mere brug af retsmægling, for det kan også være med til på en god måde at mindske sagspresset.”

 


Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

33 43 70 19