Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser
uddannelse

Anskaffelse og brug af kunstig intelligens - udvidet forløb

Uddybende beskrivelse af den faglige del, det korte uddannelsesforløb tager afsæt i og bygger videre på, samt uddannelsens læringsmæssige mål:

 

Modul 2

Anskaffelse og brug af kunstig intelligens

Udvidet forløb
(26. oktober 2023, 7 lektioner/kursuspoint)

 

Du får en dybdegående indføring i, hvordan anskaffelse og brug af kunstig intelligens kan reguleres,
herunder hvad du skal være særligt opmærksom på.

 

 

Databeskyttelse og cybersikkerhed

Der findes ingen kunstig intelligens uden store mængder data – det er netop dataene, som gør algoritmerne intelligente, og de fleste AI-systemer generer også selv store mængder nye data.

 

Allerede i dag findes der en række gældende regler, som har relevans for brugen af kunstig intelligens, herunder ikke mindst databeskyttelsesforordningen (GDPR). Langt de fleste AI-løsninger vil således kræve udarbejdelse af forskellige former for dokumentation såsom risikovurderinger/konsekvensanalyser, databehandleraftaler, håndtering af de registreredes rettigheder, revision af privatlivspolitikker mv.

 

Vi gennemgår de efterhånden mange vejledninger og afgørelser, som forholder sig til de særlige udfordringer relateret til AI, og giver eksempler på, hvordan man i praksis kan leve op til kravene.

 

Dernæst giver vi også en overordnet introduktion til de øvrige regler, som i visse tilfælde medfører krav til datagrundlag og AI-leverandører, f.eks. Data Governance Act, NIS2-direktivet og de (måske) kommende regler i AI Act.

 

Ansvar for kunstig intelligens (AI)

Få indsigt i ansvaret for den kunstige intelligens, herunder hvorvidt den klassiske tilgang til mangler er tilstrækkelig. Vi ser på ansvarsbegrænsninger, og på hvilke garantier man med fordel bør bede om/har brug for.

 

Rettigheder

Vi kommer kort ind på, hvilke rettigheder der er til kunstig intelligens, datagrundlag, output etc., hvordan de kan tænkes reguleret, og hvilke rettigheder man, som bruger af kunstig intelligens, skal overveje at afgive/få/beholde.

 

AI kontrakter i praksis

Vi slutter dagen af med at samle op på de forskellige juridiske emner. Via cases omsætter vi den teoretiske viden til praktiske løsninger i form af kontraktregulering, så du efter undervisningen er klar til den praktiske rådgivning om kunstig intelligens.

 

Klik her for at komme tilbage til tilmeldingssiden, hvor du kan tilmelde dig begge moduler  

 

Nyheder

KURSER

Kursus Danske Advokater
Kursus | 33 43 70 00 | kursus@danskeadvokater.dk


Kontakt

Danske Advokater afholder kurser og uddannnelser inden for de fleste privat- og erhvervsretlige emner. Kontakt os, hvis du har spørgsmål vedrørende et kursus.

Læs mere…

33 43 70 00