Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.


21-05-2024
Nye ESG-værktøjer på vej, som I kan bruge i jeres advokatvirksomhed

I april holdt vi vores første møde med arbejdsgruppen om intern ESG i advokatvirksomheder. På mødet kom et væld af spændende og relevante forslag op til, hvordan vi kan bidrage til, at vores medlemmer bliver endnu skarpere på ESG.  Tusind tak til arbejdsgruppen for de mange, gode forslag!

 

Vi har besluttet at arbejde videre med en ESG-politik og værktøj/rapportering sammen med arbejdsgruppen. Desuden vil vi sætte fokus på kommunikation og uddannelse i et ESG-perspektiv. Vi i sekretariatet vil også se nærmere på vores egne ESG-forhold.

 

Relevante værktøjer til jeres ESG-politik

Det er vores mål, at I alle skal have adgang til nem og overskuelig information og relevante værktøjer, som kan hjælpe jer i jeres arbejde med at etablere en intern ESG-politik.  Vi udarbejder en liste, hvor du kan hente inspiration fra fx andre virksomheders Code of Conduct, en vejledning om, hvordan I kan gribe processen an i jeres virksomhed, og en skabelon, der er målrettet advokatvirksomheder.

 

Rapportering/klimaregnskab

Vi vil gerne have, at I alle får kendskab til, viden om og adgang til minimum ét rapporteringsværktøj til klimaregnskab.

 

Vi ønsker derfor at udarbejde en liste over mulige rapporteringsværktøjer af relevans for advokatbranchen og en skabelon målrettet advokatvirksomheder. Desuden vil vi udarbejde en liste, der highlighter de elementer, som vurderes at være need to eller nice to have for advokatvirksomheder.

 

Vi igangsætter nu dette med hjælp fra de gode kræfter i den eksterne gruppe. Har du spørgsmål, bemærkninger eller gode råd til os vedrørende ESG, så kontakt gerne Danielle Løw på dlo@danskeadvokater.dk.

 


Danielle Løw
Danielle Løw | Juridisk konsulent | 33 43 70 06 | dlo@danskeadvokater.dk


Kontakt

Danielle er juridisk konsulent for Foreningen af Procedureadvokater, Danske IT-advokater og Forening for Erstatnings- og Forsikringsret.


Hun deltager i det branchepolitiske arbejde, udarbejdelse af høringssvar mv. for ovenstående fagområder og er ansvarlig for fagudvalget for advokatret og-etik samt fagudvalget for klima

 

Læs mere…

33 43 70 06