Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.


03-06-2024
Hvem er selvtilrettelægger på dit advokatkontor? Har du styr på de nye regler?

Den 1. juli træder de nye regler om registrering af arbejdstid i kraft. Danske Advokaters fagudvalg for Ansættelsesret er sammensat af advokater, der dagligt rådgiver virksomheder og organisationer om de nye regler. Der kommer rigtig mange spørgsmål om forståelsen og gennemførelsen af de nye regler.

 

Særligt for advokatkontorer gælder, at Beskæftigelsesministeriet i forarbejderne til loven henviser til Kommissionens fortolkningsmeddelelse om arbejdsdirektivet. Her fremgår det, at ”erfarne advokater i et ansættelsesforhold” kan undtages fra registreringspligten. Men det skal holdes op imod, at det også fremgår, at undtagelsesbestemmelsen må antages at have et meget begrænset anvendelsesområde, og under alle omstændigheder kun gælder, hvis arbejdstidens længde som følge af særlige træk ved det udførte arbejde ikke måles eller fastsættes på forhånd, eller når lønmodtagerne selv kan fastsætte den, hvor der er tale om lønmodtagere der kan træffe selvstændige beslutninger eller som har ledelsesmæssige funktioner.

 

For alle medarbejdere skal det vurderes individuelt, og der er krav til hvordan, det skrives i ansættelseskontrakten.

 

Medlemmerne af fagudvalget tilbyder kolleger i hele landet at deltage i en work-shop, hvor vi drøfter, hvordan den enkelte advokatvirksomhed overholder loven. I vil møde i hvert fald 2 medlemmer af fagudvalget, der vil dele deres erfaringer med jer, og som vil facilitere en drøftelse, der samlet klæder jer på til at overholde reglerne i jeres virksomhed.

 

Vi foreslår, at HR-medarbejdere også deltager, og I kan komme sammen til mødet. For advokater og fuldmægtige vil det give 3 kursuspoint.

 

Du kan læse mere om arrangementerne og tilmelde dig hhv. den 18. juni i København her og den 26. juni i Aalborg her - bemærk – ny dato.

 

Hvis der er stor interesse, kommer vi også gerne til yderligere lokationer. Kontakt eventuelt fagudvalgets formand, advokat Jacob Goldschmidt, Sirius Advokater, eller Danske Advokaters specialkonsulent Charlotte Hvid Olavsgaard.

 

Mange kollegiale hilsner fra

 

Advokat Jacob Goldschmidt (formand)

advokat Bo Enevold Uhrenfeldt

advokat Caroline Sylvester

advokat Christian K. Clasen

advokat Frederik Brocks

advokat Jacob Tobias Rude Falsner,

advokat Karina Søndergaard,

advokat Lise Lauridsen,

advokat Maria Bekke Eiersted,

advokat Nina Wedsted og

advokat Steen Frederiksen

 


Charlotte Hvid Olavsgaard
Charlotte Hvid Olavsgaard | Specialkonsulent | 33 43 70 09 | cho@danskeadvokater.dk


Kontakt

Charlotte er specialkonsulent for Danske Insolvensadvokater og Bestyrelsesadvokater samt for fagudvalgene ansættelsesret, bestyrelsesarbejde, databeskyttelse, hvidvask, insolvens,  databeskyttelse, selskabs- og finansieringsret og strafferet og straffeproces. Hun deltager i det branchepolitiske arbejde, udarbejdelse af høringssvar mv.

 

Hun deltager i det branchepolitiske arbejde, udarbejdelse af høringssvar mv. 

Læs mere…

33 43 70 09