Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.


25-04-2022
Advokat ryddede kalenderen for at hjælpe ukrainere


Advokat Rasmus Nordahl Krogshave

 

Over 100 advokatvirksomheder og advokater har tilmeldt sig advokatbranchens Ukraine-initiativ, hvor advokater frivilligt hjælper de mange fordrevne i samarbejde med DRC Dansk Flygtningehjælp.

 

En af de virksomheder er Eurojuris Aalborg. Her tog advokat Rasmus Nordahl Krogshave telefonen, da Danske Advokater ringede for at høre, om han med kort varsel kunne tage til Dronninglund, hvor over 200 ukrainske fordrevne opholder sig. Her var nemlig et akut behov for bistand til udfyldelse af ansøgninger efter Ukraine-særloven. Aalborg-advokaten valgte straks at rydde sin kalender, så han kunne tage til Dronninglund og hjælpe med alt det praktiske lige fra spørgsmål om opholdsregler til brugen af ukrainske kørekort i Danmark.

 

”Man skal huske, at alt ikke skal dreje sig om kroner og øre. I min bog forpligter advokat-titlen til at hjælpe mennesker og række ud til de ressourcesvage”, fortæller advokaten, der siden sin studietid har ydet gratis retshjælp.

 

”Jeg og flere af mine kolleger sidder også i den lokale retshjælp i Aalborg. Advokater skal leve op til samfundets tillid, og det ansvar tager vi på os. Det er kun naturligt”, understreger han.

 

Krigen tæt på

I Dronninglund så han krigens konsekvenser helt tæt på.

 

”Situationen i Ukraine rører mig meget som menneske. Det gør indtryk, når man ser busser med børn og forældre, der lige pludselig står i en ulykkelig situation. Nogle kunne engelsk, så vi fandt ud af det hele, og min kollega kan flydende russisk, og hun har også tilbudt sin hjælp”, fortæller han.

 

Rasmus Nordahl Krogshave og resten af Eurojuris-kontoret i Aalborg vil fortsætte med at hjælpe til, for som han siger på klingende nordjysk om advokatbranchens initiativ: ”Det er særdeles passende”.

 

Læs mere om Ukraine-initiativet her

Tilmeld jer Ukraine-initiativet her


Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

33 43 70 19