Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.


28-05-2024
Kommentar til TV2s dokumentar

TV2 bringer i aften første afsnit af dokumentaren ”Den sorte svane”, der handler om, hvordan kriminelle kan tjene penge på svindel med hjælp fra virksomheder og rådgivere. I senere afsnit medvirker to advokater. I den forbindelse udtaler Danske Advokaters formand Jesper Rothe:

 

”Det, vi ser og hører, er helt uden for almindelig advokatadfærd, og bestemt ikke noget, der normalt vil kunne findes, eller bør kunne findes hos vores medlemmer. De pågældende advokater siger og gør nogle helt horrible ting, som vi som brancheforening tager den skarpeste afstand fra. Advokatvirksomheden, hvor den ene var partner, har allerede taget affære, og vedkommende er ikke længere hos dem.

 

De advokatetiske regler er meget klare. Advokater må ikke medvirke eller rådgive om noget, der er ikke følger reglerne. Vi forventer, at Advokatrådet, som tilsynsmyndighed for alle advokater, nu gennemfører deres egen undersøgelse med henblik på at bede Advokatnævnet om at behandle sagerne.

 

Advokatnævnet er som bekendt uafhængigt og består af et flertal af ikke-advokater med en højesteretsdommer i spidsen. Der er heldigvis systemer, der er lavet netop for at håndtere sager som disse.”

 

Du kan læse mere om dokumentaren på tv2.dk.


Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

33 43 70 19