Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Trygt Boskifte

Trygt Boskifte
 

Mærkningsordningen Trygt Boskifte er din sikkerhed som arving for, at du får en tryg og god oplevelse i forbindelse med et skifte ved bobestyrer. Alle bobestyrere, der bærer mærket, har vedkendt sig at følge krav til bobehandlingen udstedt af Danske Advokater.

 

Tjeklisten

Tjeklisten for god bobestyrerbehandling er blevet til på baggrund af drøftelser med Justitsministeriet og afspejler et ønske om at sikre større gennemsigtighed for arvingerne ved behandling af bobestyrerboer.

Formålet med tjeklisten er at samle al informationen om processen og sikre en grundig forventningsafstemning med de efterladte, når bobehandlingen går i gang.

Tjeklisten er udtryk for ”bedste praksis”, som de fleste bobestyrere følger.

Du finder tjeklisten for god bobestyrerbehandling her.

 

Hvad er Danske Advokaters rolle

Danske Advokater varetager advokatbranchens interesser og skaber rammerne for, at medlemsvirksomhederne kan give klienterne den bedst mulige uafhængige rådgivning. Danske Advokater arbejder løbende på at synliggøre og kvalitetssikre advokatydelsen, hvilket er baggrunden for Danske Advokaters engagement i den frivillige mærkningsordning Trygt Boskifte.

Danske Advokater, der administrerer ordningen Trygt Boskifte, har gennem samarbejde med specialister udarbejdet værktøjer, der vil støtte både arvingen og advokaten igennem et boskifte.

Danske Advokater behandler ikke klager over advokater. Hvis du som arving oplever, at din advokat, der bærer mærket Trygt Boskifte, ikke følger den vejledende tjekliste, bedes du kontakte foreningskonsulent Linda Pedersen på lpe@danskeadvokater.dk.

Hvis du som arving er utilfreds med din autoriserede bobestyrer, er der mulighed for at klage til skifteretten. Som arving kan du også anmode om, at skifteretten udpeger en ny autoriseret bobestyrer. Du kan finde mere information her.

Hvis du som arving er utilfreds med din advokat, der ikke er autoriseret af Skifteretten, så kan du klage til Advokatnævnet.

 

 

Tilbage

"Trygt Boskifte er en forsikring til arvinger i et offentligt skifte om, at bobehandlingen sker sikkert, gennemsigtigt og fair."

Paul Mollerup, adm. dir., Danske Advokater

 

 

Nyheder

KURSER

Linda Pedersen
Linda Pedersen | Foreningskonsulent | 33 43 70 25 | lpe@danskeadvokater.dk


Kontakt

Linda er foreningskonsulent for Danske Familieadvokater, Danske Arveretsadvokater og Danske Virksomhedsjurister. 

Læs mere…

33 43 70 25