Viden og værktøjer til at begrænse og håndtere sexisme og seksuelle krænkelser
Også i Danmark har MeToo-bølgen ført til generelle drøftelser i samfundet om diversitet på arbejdsmarkedet, lige karrieremuligheder og et trygt arbejdsmiljø. I erhvervslivet har det konkret ført til en erkendelse af, at der skal en målrettet indsats til for at komme sexisme og seksuelle krænkelser på arbejdsmarkedet til livs.
Danske Advokater besluttede på et bestyrelsesmøde i oktober 2020 at nedsætte en arbejdsgruppe og iværksætte et katalog med initiativer. Et af initiativerne var at udbrede den undersøgelse af omfanget af sexisme og seksuelle krænkelser, som Djøf Advokat allerede havde igangsat for at få et mere fyldestgørende datamateriale.
Undersøgelsens resultater er beskrevet i en rapport vedrørende sexisme og seksuelle krænkelser i advokatbranchen. Blandt andet på baggrund af disse data har arbejdsgruppen udviklet anbefalinger, vejledninger og forslag til, hvordan en modelpolitik vedrørende sexisme og seksuelle krænkelser kan se ud for den enkelte virksomhed. Det hele finder du samlet i dette afsnit, klar til brug.
Målet med disse tiltag er ikke at straffe og udskamme. Målet er derimod at hjælpe vores medlemsvirksomheder med at skabe rammer, der gør det legitimt og helt naturligt at påtale sexisme og krænkende adfærd – uanset om man er leder eller medarbejder, og om det rammer en selv eller en kollega.
- Læs rapporten
- Find vejledningerne 'Start samtalen', 'Udarbejd en politik' og 'Undersøg sagen'
- Find forslag til en modelpolitik for sexisme og seksuelle krænkelser
- Find eksterne værktøjer til inspiration i arbejdet med at forebygge og håndtere sexisme og seksuelle krænkelser
Seksuel chikane foreligger, når der udvises enhver form for uønsket verbal, ikke-verbal eller fysisk adfærd med seksuelle undertoner med det formål eller den virkning at krænke en persons værdighed, navnlig ved at skabe et truende, fjendtligt, nedværdigende, ydmygende eller ubehageligt klima.
Sexisme foreligger, når der gennem handling eller undladelse udøves direkte eller indirekte forskelsbehandling på baggrund af køn, eller når der tilkendegives holdninger, handlinger, stereotyper og kulturelle elementer, der opretholder eller fremmer en sådan forskelsbehandling. |
||
Aktuelle nyheder:
Relevant:
Kurser:
Kontakt
Charlotte er specialkonsulent for Danske Insolvensadvokater, Danske IT-advokater og Bestyrelsesadvokater samt for fagudvalgene ansættelsesret, bestyrelsesarbejde, databeskyttelse, hvidvask, insolvens, it-ret, databeskyttelse, selskabs- og finansieringsret og strafferet og straffeproces. Hun deltager i det branchepolitiske arbejde, udarbejdelse af høringssvar mv.
Hun deltager i det branchepolitiske arbejde, udarbejdelse af høringssvar mv.
Læs mere…33 43 70 09